Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър от кабинета на Тереза Мей също беше обвинен в сексуален тормоз

Майкъл Фалън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След секс скандалите в Холивуд и обвиненията към британски депутати в сексуален тормоз днес потърпевш стана и министър в кабинета на Тереза Мей. Министърът на отбраната Майкъл Фалън бе обвинен, че по време на вечеря е поставил ръката си върху коляното на журналистка.

Източници, близки до министъра на отбраната, потвърдиха, че преди време той е бил порицан от журналистка за това, че е поставил ръката си върху нейното коляно по време на вечеря на конференция на Консервативната партия. Запитана за инцидента радиоводещата Джулия Хартли-Брюър не спомена Майкъл Фалън, но днес таблоидът „Сън“ разкри неговото име. 

След публикацията журналистката обаче каза, че не приема инцидента толкова сериозно и дори критикува истерията на тема „сексуален тормоз“, която се развихря в Уестминстър след придошлата вълна от Холивуд. Тя допълни, че не смята себе си за жертва и че случаят е приключен. 

Говорител на Майкъл Фалън заяви, че той се е извинил на Джулия Хартли-Брюър след случилото се през 2002 година. След разкритията, че около 40 депутати от Консервативната партия, някои от които министри, са обвинени в сексуален тормоз, лично премиерът Тереза Мей се ангажира да въведе по-строги дисциплинарни мерки в Уестминстър, включително уволнения на министри.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна