Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 40 000 пътници са засегнати от авиостачка в Аржентина

Снимка: БТА

Десетки хиляди пътници бяха блокирани в Аржентина заради 24-часова стачка на служителите на Аржентинските авиолинии и нейното подразделение Аустрал, предаде Ройтерс.

По данни на правителството около 40 000 пасажери са били засегнати. Ядосани пътници се събраха на летището Джордж Нюбъри в Буенос Айрес в опит да намерят алтернативни полети.

Колумбиецът Арби Гутиереш заяви, че е прекарал нощта на пода на летището и поради ситуацията е загубил средства:
 
Прекарах цялата нощ тук на летището и спах на пода. Обмених долари за аржентински песос за храна и парите ми почти свършиха, защото не мислех, че ще изпадна в подобна ситуация.

Италианецът Франко Васола се оплака, че заради стачката ще трябва да си купи още един самолетен билет, за да не пропусне планирана разходка до ледника Перито Морено:

Трябваше да летя за Ел Калафате днес, защото утре имаме разходка до ледника Перито Морено, за която вече платихме. Сега единственият вариант, който имаме, е да платим за друг полет, за да не я изпуснем, тъй като не можем да я откажем вече, за да ни върнат парите.

Въпреки че съюзите обявиха стачката още миналата седмица, тя започна няколко часа по-рано от очакваното, и много пътуващи бяха изненадани. Работниците настояват за 26-процентно увеличение на заплатите.

Пътниците могат да изискат възстановяване на заплатените суми за билетите за днешния ден преди 30 ноември.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна