Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волен Сидеров: "Обединени патриоти" не са предлагали кандидат за нов здравен министър

Той заяви, че вот на недоверие към правителството не може да мине


От "Обединени патриоти" не са предлагали кандидат за нов здравен министър, заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на ОП Волен Сидеров:

Това е работа на премиера. Той определя своя екип. Не сме предлагали, нито пък търсим такава квота. Това министерство е грижа на ГЕРБ, те да намерят и да излъчат човека, който да бъде най-добрият за тази позиция. Смятам, че ще го направят, сигурно в съвсем скоро време ще стане ясно.

Според Волен Сидеров системата на здравеопазването трябва да се промени:

Да коригираме системата, а не да оставим да видим кой ще устои на изкушението. Това е опасна игра. Когато сложиш фирми - посредници, което беше направено по време на Костовото управление, естествено изкушенията са големи. Моделът е сбъркан, а не отделните хора, защото министър Петров за мен е един много добър специалист и беше загрижен да направи нещо.

Вот на недоверие не може да мине, заяви Сидеров в коментар за намерението на БСП за започване на тази процедура по темата корупция:

Категорично Патриотите ще бъдат на мястото си, така че не могат да се надяват на успех да съборят правителството, тъй като коалицията и парламентарното мнозинство е стабилно.




Горещи теми

Войната в Украйна