Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горанов: Коледните добавки за пенсионери едва ли ще бъдат за всички

Следващият министър на здравеопазването трябва да спре източването на здравната система

| обновено на 03.11.17 в 14:19
Снимка: БГНЕС

Дори и да се вземе решение за отпускане на коледни добавки на пенсионерите тази година, те едва ли ще бъдат за всички, каза министърът на финансите Владислав Горанов:

Прави се анализ. Вероятно към средата на ноември ще имаме резултат от този анализ и ще ви го съобщим, защото горе-долу това е и крайният период, в който трябва да вземем подобно решение. Едва ли ще бъде за всички

По-рано през седмицата социалният министър Бисер Петков заяви, че трябва да се търси начин да се компенсират хората с пенсии малко над 200 лева, които не получиха повишение на пенсиите си тази година. 

Следващият министър на здравеопазването трябва да спре източването на здравната система, настоя пред журналисти в парламента финансовият министър Владислав Горанов. 
За вас тайна ли е, че системата е неефективна, че се разроила с огромен на брой договорни партньори на Касата, че през някои аптеки, и затова има данни и в службите, се извършват кражби на Здравноосигурителната каса? Аз съм предлагал многократно и отново ще настоявам заседанията на Надзорния съвет на Здравноосигурителната каса да бъдат излъчвани в Интернет публично, за да може да уловите всеки един нюанс в отделните интереси, които се защитават там, тъй като това е един финансов фонд с милиарди в него. Със сигурност сме свидетели на много неефективности, особено в големите държавни болници".


Вчера, при обсъждането на бюджета в парламента министър Горанов отново критикува здравната система, като каза, че тя е пропита от лични и корпоративни интереси.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна