Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници в Батак отказаха да гласуват оставката на Петър Паунов

От ГЕРБ настояват за незабавната оставка на кмета

| обновено на 03.11.17 в 19:08
Снимка: БГНЕС

Общинските съветници в Батак отказаха да гласуват оставката на кмета Петър Паунов. Мотивът е, че липсват законови основания за това, тъй като Паунов не е отсъствал безпричинно от работа , не е осъждан и самият той не си е подал оставката, за да се подложи на гласуване. Кметът не присъства на сесията, тъй като от 9 октомври е в болнични.

В началото на седмицата прокуратурата повдигна обвинение срещу Паунов заради незаконна продажба на имот край язовир Батак. А вчера общинските съветници от ГЕРБ го призоваха да се откаже от кметския пост, заради скандал информация, че синът му е печелил обществени поръчки на общината.

Независимо че БСП излизат с опровергаване на това, което се случва, че към миналите три мандата не е бил в конфликт на интереси, поне в последния си мандат всички обществени поръчки, които се изпълняват на територията на община Батак, минават през фирми, които са пряко свързани с кмета на общината, коментира депутатът от ГЕРБ Десислава Костадинова.

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, който анонсира начало на действия за демонтаж на управляващата коалиция, поведението на ГЕРБ по отношение на кмета на Батак е "показател за двойните стандарти в България":

Има самосезиране на mрокуратурата и тепърва ще се извършват проверки. На база това нещо има призиви за оставка. От друга iтрана влезли в сила решения на Върховния административен съд, които не се изпълняват. Видяхме темите и ги разбрахме през вас за оградата и каналджийството. Там също има присъди. Видяхме кадрите от границата и саморазправата. Колеги, къде е моралът? Резултатът е вицепремиерски пост.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна