Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Воля" няма да подкрепи внасянето на вот на недоверие към правителството

| обновено на 09.11.17 в 12:37
Веселин Марешки
Снимка: БГНЕС

"Воля" няма да подкрепи внасянето на вот на недоверие към правителството по темата корупция. Това стана ясно след среща на лидера на партията Веселин Марешки с представители на БСП в парламента. 

Марешки обясни, че не счита за нормално внасянето на вот на недоверие преди Коледните празници и предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз:
Ние като прагматици и професионалисти не може да участваме в едно празно говорене. Темата за корупцията, картелите, контрабандата ние ще я изнасяме всеки ден пред всички медии и не е необходимо да използваме такъв механизъм като вот на недоверие, за да може да си я изкажем в още един ден.

В коментар, заместник-председателят на групата на социалистите Жельо Бойчев посочи:
Със съжаление трябва да кажа, че не срещнахме разбиране в колегите от "Воля" за подкрепа на тази наша парламентарна инициатива. Разбират, че темата е важна за българското общество, но считат, че един вот на недоверие няма да помогне за решаване на проблема за борба с корупцията в България.

Вчера ръководството на БСП се разбра на официална среща с ДПС, че вотът ще бъде внесен след приключването на бюджетната процедура.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна