Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все още само един е задържаният след вчерашната зрелищна акция по издирването на обирджиите, взривили банкомат в Сапарева баня

В ареста и с обвинение е 34-годишният Господин Динев; от МВР увериха, че останалите трима мъже не са напуснали страната

БНР Новини
Младен Маринов
Снимка: БГНЕС

Мъжът се грижил за логистиката на обирджиите, които пък, по думите на главния секретар на МВР се свързват с още четири обира с взрив на банкомати. Групата била под контрол от месец, а това, че в ранните часове на четвъртък се стига до преследване и блокада по въздух и земя на гората на село Боснек било успех на службите, беше категоричен Младен Маринов, и квалифицира като обида за полицаите въпроса защо тогава тримата мъже преодоляха блокадата.

Тази престъпна дейност е специфична. Не може да се предположи къде ще ударят, използват черни пътища за придвижване, територии, които през деня ги разучават и си ги картографират, обясни Маринов и попита трябвало ли е мъжете да бъдат спрени със стрелба:

Аз смятам, че в момента нищо незаконно не се е случило, напротив, знаем кои са хората, имаме достатъчно доказателства, въпрос на време е да се издирят. Не виждам трагедия в цялата история и не виждам защо трябва да обвиняваме колегите, че са ги изпуснали някои, винаги някой от престъпниците има по-голям шанс в определена ситуация, в друга няма никакъв.

Интересът към обирите към банкомати той обясни с лесната печалба, и успокои, че ози вид престъпен бизнес не е български патент:

През 2015 година в Германия са регистрирани 157 такива взломявания с използване на газ. Следващата година - 2016, са регистрирани 316.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна