Саудитска Арабия да изясни защо ливанският премиер не може да се върне в Бейрут, призова президентът на Ливан

премиерът на Ливан Саад Харири
ЕПА/БГНЕС

Ливанският президент Мишел Аун подкани Саудитска Арабия да обясни защо Саад Харири все още не се завръща в Бейрут - цяла седмица след като обяви оставката си. Неизвестността около положението на премиера Харири оттогава означава, че всичките му изявления не отговарят на истината, посочи държавният глава на Ливан.

Междувременно Съединените щати изразиха загриженост за суверенитета на Ливан. Прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс призова всички държави в региона да зачитат териториалната цялост на страната, която изпадна в политическа криза след изненадващата оставка в началото на месеца на премиера Саад Харири, който в изявление, направено от Саудитска Арабия, обвини Иран и шиитската групировка "Хизбула", че контролират страната му. Вашингтон продължава да гледа на Харири като доверен партньор и отхвърля опитите за подкопаване на ливанските институции от милиции в страната.

Свързани новини

Лидерът на "Хизбула" обвини Саудитска Арабия, че е принудила ливанския премиер да подаде оставка, за да дестабилизира страната

Лидерът на шиитската групировка "Хизбула" Хасан Насрала обяви, че Саудитска Арабия е обявила война на Ливан. Той обвини Рияд, че е принудил премиера на Ливан да подаде оставка, за да дестабилизира страната. В същото време от Саудитска Арабия обявиха,..

публикувано на 11.11.17 в 17:11
Още от категорията
Бойко Борисов

Борисов разпореди на министрите да изпълнят препоръките на прокуратурата за безопасността на язовирите

Премиерът Бойко Борисов е получил писмо от главния прокурор Сотир Цацаров с информация за резултатите от проверката на състоянието на язовирите. В началото на правителственото заседание Борисов е разпоредил на ресорните министри бързо да..

обновено на 22.11.17 в 12:21

НС повиши изискванията при лицензиране на банки с приетите промени в Закона за кредитните институции

Парламентът повиши изискванията при лицензиране на банки, като прие на първо четене промени в Закона за кредитните институции. Целта е да не се допускат фалити като този на КТБ, както и да се даде допълнителна сигурност за вложителите.  Депутатите..

обновено на 22.11.17 в 12:06

Емил Христов от ГЕРБ ще бъде предложен за заместник-председател на НС

Народният представител Емил Христов от ГЕРБ ще бъде предложен за заместник-председател на Народното събрание. Той ще заеме мястото на Цвета Караянчева , която пое председателското място след оставката на Димитър Главчев . Очаква се..

публикувано на 22.11.17 в 11:48
Димитър Главчев

Главчев беше избран за член на комисиите по външна политика и по бюджет и финанси в НС

Подалият оставка като председател на Народното събрание Димитър Главчев беше избран за член на комисиите по външна политика и по бюджет и финанси в Народното събрание. В Комисията по външна политика той заема мястото на Атанас Ташков , избран в..

публикувано на 22.11.17 в 10:02

49,9% от германците искат нови избори, показва социологическо проучване

Половината германци искат нови избори, сочи социологическо проучване, цитирано от Ройтерс. Канцлерът Ангела Меркел не постигна споразумение за управляваща коалиция със Свободната демократическа партия и Зелените и сега консултациите провежда..

публикувано на 22.11.17 в 09:45

Законови промени, гарантиращи, че земеделски земи не могат да бъдат давани под наем без знанието на собствениците

Собственици на земеделски земи в Пазарджишко сигнализираха, че без тяхно знание и съгласие им е отнето правото да разполагат със земите си. Хората твърдят, че са станали жертва на порочна пирамида, в чиято основа стоят фирми, занимаващи се с изкупуване..

публикувано на 22.11.17 в 08:52

Президентите на Русия, Турция и Иран обсъждат развитието на конфликта в Сирия

Президентите на Русия, Турция и Иран ще обсъдят развитието на конфликта в Сирия. Президентите на Съединените щати и Русия - Доналд Тръмп и Владимир Путин подчертаха важността на мирния процес под егидата на ООН за уреждане на сирийската криза...

публикувано на 22.11.17 в 08:17