Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Захариева в Кувейт: Имаме потенциал да си сътрудничим в областта на туризма, технологиите и търговията

Екатерина Захариева
Снимка: БГНЕС
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева представи пред правителството на Кувейт условията за инвестиции и туризъм в България в рамките на първото си официално посещение в арабска държава. Тя подчерта, че има огромен потенциал двете държави да си сътрудничат в областта на високите технологии и търговията.

Имаме дългогодишни солидни политически връзки, но икономическите отношения все още са далеч от нашите реални възможности. Имаме потенциал да си сътрудничим в областта на туризма, високите технологии, търговията с хранителни продукти и лекарства, каза Захариева пред министър-председателя шейх Джабер Ал-Мубарак. От името на премиера Бойко Борисов тя го покани на посещение у нас.

Акцент в разговорите с премиера на Кувейт и министри от правителството беше ролята на арабската държава в намирането на решение на кризата в региона:

Нямаше как да не обсъдим и кризата в Залива. Обсъдихме ситуацията в Ливан, обсъдихме ситуацията в Либия, ситуацията в Сирия, в Йемен. Имахме много ползотворни разговори с конкретен обаче план за действие - посещения на високо политическо ниво, срещи между бизнеса.  
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна