Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на транспорта: Собствениците на катастрофиралите край Микре автобус и камион притежавали нужните лицензи, пълна проверка предстои

Снимка: МВР

Фирмите-собственици на автобуса и камиона, катастрофирали край ловешкото село Микре, притежават всички необходими лицензи и разрешителни за извършване на обществен и товарен превоз, съобщиха от Министерството на траспорта.

Предстои проверка на тахошайбата, пътните листове и застраховките.

От наличните данни става ясно, че двамата водачи са притежавали необходимата квалификация. Преди месец на шофьора на автобуса е бил съставен акт за претоварване, тъй като е превозвал двама човека повече.

Магдалена Милтенова от транспортния клъстър в Перник, в който членува и фирмата-собственик на автобуса, заяви, че автобусът е бил в идеално техническо състояние. „Най-вероятно говорим за човешка грешка, не за техническа неизправност“, каза Милтенова.

Според директора на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски и ловешкия окръжен прокурор Валентин Вълков обаче на този етап от разследването не може да бъде вменена вина на никого от шофьорите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна