Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състоянието на пострадалите в катастрофата край Микре остава тежко

| обновено на 18.11.17 в 19:44
Снимка: БГНЕС

Има опасност за живота на една от пострадалите при вчерашната катастрофа край Микре. 66-годишната жена беше настанена във Военно-медицинската академия в София с още двама от пострадалите. 
Трима тежко ранени  - един мъж и две жени, бяха транспортирани в София снощи и настанени в реанимацията на Военномедицинската академия.  Критично остава състоянието на една от пострадалите, съобщиха директорът на болницата проф. Венцислав Мутафчийски и доц. Евелина Одисеева, ръководител на реанимационния екип:

Има реална опасност все още за живота и. Но може да се каже, че е в тежко, но стабилизирано състояние.  Предстоят и множество оперативни интервенции.
Беше в шок, много тежък транспорт са имали колегите  - през това време се е налагало кръвопреливане, медикаменти за поддържане на кръвното налягане.

Другите тежко пострадали  - 74-годишен мъж и 56-годишна жена са в съзнание, състоянието им е стабилно: Но все пак с тежки травми и остават в реанимацията.  Предстоят им операции, не мога да предвидя евентуалните усложнения, уточни проф. Мутафчийски. 

Двете жени, настанени в болница "Лозенец" в София, са в критично състояние. Те са в реанимация, като целта е да бъдат стабилизирани, за да се пристъпи към операции следващата седмица.

Петима пострадали са настанени в плевенски болници. Жена и мъж са стабилизирани, останалите трима са в централна реанимация на Университетската болница "Д-р Георги Странски" в тежко състояние. Във Военна болница в Плевен е настанен 43-годишен мъж с  травми на опорно-двигателната система. Дежурният лекар д-р Водичка Чудомирова уточни за "Хоризонт", че неговото състояние е добро:
Под контрол е всичко.  Обслужва се от колегите ортопеди. Всичко е нормално. Просто се проследява състоянието му. 

Стабилно е и състоянието на пострадала жена от тази катастрофа, допълва за "Хоризонт"  говорителят на университетската болница "Д-р Георги Странски"  Момчил Цветков:
Една жена, която е с шийна травма в клиниката по неврохирургия -  информацията ми е от доцент Панов, началник на клиниката.  Останалите трима са в Централна реанимация -  в стабилно, но тежко състояние.

Останалите на лечение в Ловеч деветима ранени са в стабилно състояние, без опасност за живота.

Общо девет души загинаха, а 19 пострадаха при вчерашната катастрофа на главния път София-Варна край ловешкото село Микре. Автобус, превозващ 26 души от Съюза на слепите, навлезе в насрещното платно и се сблъска челно с камион. 
       


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна