Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров е на финал в Лондон, завършва годината трети в света!

БНР Новини
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров се класира за финала на финалния турнир на Асоциацията на професионалните тенисисти в Лондон! В полуфиналния мач в зала О2 пред очите на стотици българи той победи американеца Джак Сок с 4:6, 6:0 и 6:3 за час и 59 минути. И ще завърши годината на трето място в световната ранглиста. Досега това от България е постигала само Мануела Малеева през 1985 г.

В първия сет Григор поведе с 3:0 гейма, но допусна изравняване, а след това в деветия гейм Сок осъществи нов пробив, за да спечели и сета. Нашият тетисист отговори подобаващо с второ 6:0 в този турнир. В решаващата трета част напрежението достигна връхната си точка. При 4:3 Димитров стигна до пробив за 5:3. Последва обаче драматичен 9-минутен девети гейм в който Григор при свой сервис имаше 3 мачбола. Сок ги отрази, но не и четвъртия. Залата избухна в овации: "Гришо, Гришо" - крещяха щастливите ни сънародници.

Днес от 20 часа Димитров ще срещне белгиеца Давид Гофен, когото победи във втория си мач в група "Пийт Сампрас" със 6:0 и 6:2. Вчера Гофен отстрани в другия полуфинал шесткратния шампион в турнира - швейцареца Роджър Федерер с 2:6, 6:3 и 6:4.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна