Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УЕФА обяви идеалния отбор на XXI век

Снимка: BGNЕS

Европейската футболна асоциация (УЕФА) обяви идеалния отбор на XXI век.

Съвсем очаквано испанските колоси Реал Мадрид и Барселона имат най-много представители в мечтаната единадесетица, след като спечелиха общо 8 пъти Шампионската лига в първите 17 издания на турнира за новото столетие.

Въпреки това в тима няма място за легенди на световния футбол като Роналдиньо, Роналдо, Зинедин Зидан, Дейвид Бекъм и Самуел Ето'о. От УЕФА заявиха, че единайсеторката е съставена на база брой участия в "Отбора на годината".

Така на вратата на "Отбора на века" застава бившият капитан на Реал Мадрид Икер Касияс, който е бил избиран в "Отбора на годината" шест пъти, докато Джанлуиджи Буфон и Мануел Нойер имат съответно 4 и 3 участия.

Отбраната на идеалния тим е съставена от Филип Лам (Байерн), Карлес Пуйол и Жерар Пике (Барселона), както и Серхио Рамос (Реал Мадрид).

В халфовата линия на "Отбора на века" са испанците Шави Ернандес и Андрес Иниеста (Барселона), както и бившият английски капитан Стивън Джерард (Ливърпул).

  В атака очаквано място заемат Лионел Меси (Барселона) и Кристиано Роналдо (Реал Мадрид), а техен партньор в атака е и французинът Тиери Анри (Арсенал), който бе единственият футболист, попаднал в "Отбора на годината" през 2001, 2002, 2003 и 2004 година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна