Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скандал около погребението на 16-годишното момче, прегазено на пешеходна пътека край село Атия

Скандал при погребението на 16-годишния Костадин, който беше прегазен на пешеходна пътека край село Атия преди дни. Близки на семейството заявиха, че са изнудвани да платят голяма сума, за да вземат тялото на детето, и да ползват услугите на определени адвокати. 

Бащата на загиналото дете Апостол днес е пристигнал от чужбина, за да погребе сина си. Оказало се, че тялото е транспортирано от моргата до конкретна погребална агенция. От фирмата им поискали 1300 лева за погребението, разказва Христо Бардуков - приятел на бащата:

Как детето излезе от моргата и е в погребална агенция "Архангел Михаил". Без съгласието на бащата и на майката, единствените, които трябва да дадат по закон съгласие, а цялата работа е свързана с "SOS-ПТП", за да могат да поведат те делата, техни адвокати. Това е цялата врътка.

От погребалната агенция предложили да ги свържат с организацията "SOS-ПТП", която да поеме съдебните дела, а след тях да им бъдат възстановени парите. И зад двете стои бургазлията Кристиян Киров. Той посочи, че трупът вече е освободен от неговата фирма, а услугата, която предлагат, е нормална:

Да предложиш на някой да му свършиш нещо без пари и да си чакаш после една година парите от застрахователя, не виждам точно кое е неморално.

Киров поясни, че не е информиран подробно за конкретния казус, но не отрече да имат такава практика.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна