Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

16 души са пострадали при инцидента в метрото в Лондон

| обновено на 25.11.17 в 09:01
Снимка: ЕПА/БГНЕС

16 души са били ранени при инцидента в метрото в Лондон, при който съобщения за изстрели предизвикаха масова паника и евакуация на станция "Оксфорд Съркъс". 

Малко преди 19.00 часа българско време настъпи голям хаос в района на оживената метростанция „Оскфорд съркъс“, където много лондончани и гости на града пазаруват намалени стоки в т.нар. „Черен петък“. Полицията реагира изключително бързо на сигналите за стрелба в района, но по-късно не откри потвърждение, че е имало изстрели, нито пък заподозрени в предполагаемия инцидент. Съобщено бе обаче, че в резултат на паниката има леко ранена жена, излизаща от метростанцията.

Полицията временно отцепи района и евакуира някои от магазините. „Оксфорд съркъс“ и съседната станция „Бонд стрийт“, които бяха временно  затворени, се връщат към нормалния си ритъм, съобщиха от транспортна полиция. Магазините също са отворени. Все още не е изяснена истинската причина за паниката, но се предполага, че в резултат на късо съединение са били произведени звуци, наподобяващи изстрели. Кметът на Лондон Садик Хан благодари на полицаите за бързата реакция.

Междувременно стана ясно, че освен това скарване между двама мъже в метростанцията може да е причинило масовата евакуация. 
Властите разпространиха снимки на двама мъже, които се разпитат във връзка с инцидента.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна