Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГДБОП в Гоце Делчев разкри двама мъже, занимаващи се с онлайн сексуална експлоатация на деца

Снимка: БГНЕС

Специализирана акция на ГДБОП в Гоце Делчев е разкрила двама мъже заради онлайн сексуална експлоатация на  деца.
Киберпрестъпниците са разкрити чрез използвани от тях "ай пи" адреси.
При разследване на служители от специализирания сектор за борба с киберпрестъпността и техни колеги от регионалното звено в Гоце Делчев се стига до разкриването  на двамата мъже.
При извършените процесуално-следствени действия  в дома, обитаван от 31-годишния З.М., са открити  2000 видеофайла и снимков материал, съдържащ изключително брутални сцени на сексуално насилие над деца на възраст до 12 години. По първоначална информация мъжът е обменял колекцията си по интернет с потребители от цял свят. 
Освен това под фалшива самоличност той е използвал възможностите на социалната мрежа „Фейсбук“ за осъществяване на контакти с малолетни момчета, които склонявал да участват в порнографски записи, както и да ги пускат в мрежата. Другият задържан за виртуално сексуално насилие - К.Т. на 47 години, е използвал конкретен интернет сайт и се е запознавал с момичета, като се е представял за техен връстник. След като е спечелвал доверието им, той продължавал комуникацията с тях чрез приложението „Вайбър“ и ги склонявал в реално време да наблюдават извратените му желания и действия.

От районната прокуратура в Гоце Делчев уточниха, че двамата мъже не са задържани, но срещу тях са образувани наказателни дела, които са в досъдебна фаза.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна