Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: Мария Пеева

Критики на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, насочени към Съединените щати, са сред акцентите на турския печат. Ердоган, който говори вчера на конгреси пред членове на неговата Партия на справедливостта и развитието, обвини Вашингтон в опит да дискредитира Турция заради това, че "не се поддава на сценарии". Той отправи остри критики към Вашингтон заради процеса срещу бившия заместник-директор на турската държавна банка Халкбанк Хакан Атила, свидетел по който стана турско-иранският търговец на злато Реза Зараб, информират вестниците "Миллиет" и "Хюриет".

Кремъл е възложил на руската администрация да произведе президентските избори през март без скандали. Москва заплашва с уволнения местни кадри при шумни нарушения в регионите на Русия, пише "РБК". "Задачата е поставена лично от Владимир Путин", посочва пред вестника федерален служител.

"След като Флин се призна за виновен, Тръмп се защити като заяви, че ФБР се е разпаднало", гласи заглавието на "Ню Йорк таймс". В поредица туитове Тръмп заяви, че репутацията на ФБР в момента е "най-лошата в цялата история". Президент, който се представя като посветен на законността и реда, сега публично спори с водещите правоохранители на страната, отбелязва изданието.

За опасност от катастрофални бедствия в Гърция в следващите години предупреждават учени от изследователския център към Европейската комисия, съобщава "Контранюз". Учените смятат, че драматичните картини, които са били регистрирани наскоро в западната част на областта Атика, щели да се утроят на територията на Гърция в следващото десетилетие и щели да станат десет пъти повече до края на века.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна