Финансовите министри от ЕС одобриха черен списък на данъчните убежища, включващ 17 офшорни зони

ЕПА/БГНЕС

Финансовите министри от Европейския съюз одобриха черен списък на данъчните убежища, включващ 17 офшорни зони извън Съюза.
Сред тях са Южна Корея, Тунис, Бахрейн, Барбадос, Макао, Панама и Обединените арабски емирства. 

Други 47 държави са в "сив" списък на страни, които в момента не покриват стандартите на ЕС, но са се ангажирали да изменят данъчните си правила. 


Още от категорията

Очаквано нарастване на потребителските цени в САЩ през ноември

Потребителските цени в САЩ се повишиха през ноември в рамките на очакваното с оглед на отскок в цените на бензина, но при известно забавяне на растежа на основната инфлация (изключвайки цените на храни и енергия), показват данни на Департамента по труда. Индексът на потребителските цени (CPI) се повиши през ноември с 0,4% на месечна база,..

публикувано на 13.12.17 в 16:40

ОПЕК прогнозира балансиран пазар на петрола до края на 2018 година

ОПЕК очаква световният петролен пазар да постигне баланс между търсене и предлагане до края на 2018 година, тъй като споразумението с останалите производители за ограничаване на добивите намалява прекомерните складови запаси на петрол, въпреки че САЩ и някои други производители извън картела увеличават техните добиви. В своя редовен месечен..

публикувано на 13.12.17 в 16:01

Евростат отчита рекордни нива на европейската трудова заетост през третото тримесечие на годината

През третото тримесечие на настоящата година броят на заетите лица в еврозоната и в целия Европейски съюз достигна нови рекордни върхове, като в същото време България е на четвърто място по най-добро темпо на растеж на заетостта спрямо предходното тримесечие, показват предварителни данни на Евростат. През периода юли – септември заетите лица..

публикувано на 13.12.17 в 14:07

Транзитните доставки на газ през разпределителния център Баумгартен в Австрия вече са възстановени

Транзитните доставки на газ през разпределителния център Баумгартен в Австрия, където вчера при авария загина един човек, са възстановени, съобщиха от компанията "Газ Кънект". Управляващият директор на фирмата обяви, че линиите за транзит вече работят 100%.  Инцидентът доведе до повишаване на цените на синьото гориво и накара Италия да обяви извънредно..

публикувано на 13.12.17 в 13:49

Увеличаване на индустриалното производство в еврозоната и в ЕС през октомври при негов спад в България

Индустриалното производство в еврозоната и в целия Европейския съюз бележи известен подем през октомври след спада през предходния месец, показват данни на Евростат. В същото време обаче индустриалното производство в България се понижи с най-солидно темпо от юни насам, заличавайки изцяло нарастването, което беше отчетено в началото на есента...

публикувано на 13.12.17 в 13:41

Слабо подобрение на заплащането на труда във Великобритания през октомври, но при рязко понижаване на заетостта

Трудовата заетост във Великобритания се понижи през трите месеца до края на октомври с най-силно темпо от повече от две години насам, докато номиналният растеж на заплатите се ускори слабо, но инфлационно-коригираните доходи останаха отново на негативна територия, показват данни на официалната британска статистика ONS, които подсказват за..

публикувано на 13.12.17 в 12:47

Петролът поскъпва на фона на солиден спад на американските петролни запаси

В сряда петролните фючърси поскъпват с около и над един процент, следвайки оповестени късно снощи данни, които показаха доста по-съществен от очакваното спад на складовите петролни запаси в САЩ през последната седмица. Според Американския петролен институт (API) американските запаси на лек суров петрол   се понижиха през седмицата до 8-и..

публикувано на 13.12.17 в 12:05