ЕК: В полунощ в неделя изтича срокът за преговорите по Брекзит

ЕПА/БГНЕС

Европейската комисия (ЕК) предупреди, че в полунощ в неделя изтича срокът за преговорите по оттеглянето на Великобритания от Европейския съюз. Говорителят на институцията Маргаритис Схинас уточни, че твърденията за възможно удължаване на този срок не са верни:

В ЕК все още водим дискусии с Лондон и 27 страни - членки, особено с Дъблин. Досега няма бял дим. Готови сме да посрещнем премиера Тереза Мей във всеки миг, в който тя е от своя страна е готова. Бих искал да повторя думите на председателя Юнкер, че затова, което трябва да се случи тази седмица, работим по 24 часа.
 

Още от категорията
Огнян Златев

Огнян Златев: В София ще се обсъжда как да се запълни паричната дупка в ЕС след Брекзит

Един от въпросите в ЕС по време на Българското председателство през първата половина на 2018-а ще бъде как да се запълни дупката в бюджета на Съюза, която ще създаде напускането на Великобритания през 2020-а. Това заяви представителят на ЕК в България Огнян Златев в интервю за предаването "12+3" Основната роля (на България по време на..

публикувано на 13.12.17 в 15:43

Мерки срещу шума на обществени места влизат в парламента

Мерките за справяне с шума на обществени места се внасят днес в парламента, съобщи в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов. Първоначално те ще бъдат обсъдени в парламентарните групи на "Обединените патриоти" и ГЕРБ: Колкото и да не им се вярва на много млади хора, на съвсем млади, но повечето хора всъщност идват в България, за да си починат и..

публикувано на 13.12.17 в 14:49

Премиерът на Норвегия оцени високо приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС

Премиерът на Норвегия Ерна Солберг оцени високо приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Тя обсъди с премиера Бойко Борисов възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между двете държави, както и въпроси от европейския дневен ред.  България ще председателства Съвета на Европейския съюз във важен..

публикувано на 13.12.17 в 14:42

Правителството отпусна допълнително финансиране за различни сектори

Над половин милиард лева повече получава за разходи Министерството на регионалното развитие, реши правителството. Те ще отидат най-вече за изграждането на важни пътни проекти, чието изпълнение стартира в началото на 2018 година.  Дванайсет милиона лева е допълнителният трансфер по бюджета на съдебната власт за покриване на изпълнението в приходната..

публикувано на 13.12.17 в 14:27
Драгомир Стойнев

Драгомир Стойнев: Готви се концесиониране на ВиК дружествата, печалбите ще отиват за чужди пенсионери

Управляващите от ГЕРБ, със съдействието на КЕВР, подготвят окрупняването и концесионирането на местните ВиК дружества, от което чуждестранни инвеститори ще са на печалба, а губещите ще са българските граждани. Това заяви депутатът и член на ръководството на БСП Драгомир Стойнев в интервю за предаването „12+3“. Стойнев коментира и обявеното..

публикувано на 13.12.17 в 13:47

Още 20 млн. лв. за удължаване годността на изтребителите МиГ-29 отпусна правителството

Правителството отпусна още 20 милиона лева за удължаване на летателната годност на изтребителите МиГ-29. Това е вторият транш за тази година към Министерството на отбраната с тази цел. През януари кабинетът даде близо 10 млн. лв. за ремонт на МиГ-овете.  Според министрите, с изпълнението на проекта ще се осигури възможност военновъздушните сили да..

публикувано на 13.12.17 в 13:27

Агенцията по лекарствата ще може да спира реекспорта на медикаменти

Държавата затяга контрола при паралелния износ на лекарства от позитивния лекарствен списък. С приети от правителството промени търговците ще заявяват предварително износа, а Агенцията по лекарствата ще може да спира реекспорта.  Здравното министерство създава два списъка. Единият е за медикаменти, за които Агенцията по лекарствата ще налага временно..

публикувано на 13.12.17 в 13:20