Югозападното държавно горско предприятие ще помогне на хора, пострадали от пожара в Пирин

БГНЕС

Югозападното държавно горско предприятие ще помогне на хора, пострадали от пожара в Пирин със средства и дървен материал.

Решението на ръководството на горското предприятие е взето след репортажа, излъчен по програма "Хоризонт“, за проблемите на хората от селата Ощава и Стара Кресна.  Конкретно за изгорелите стопански постройки на фермерите, директорът Дамян Дамянов пое ангажимента:

Предполагам в рамките на една седмица бихме могли да отреагираме. Що се отнася до необходимия среден и дребен строителен материал за изграждане на този навес за животни, който е изгорял, бих посъветвал, ако има и други такива потърпевши, да се обадят своевременно, защото предвид огнения ад, който мина, аз съм съпричастен към проблемите на тези хора, така че сме на линия.

И за  80-годишния Васил Марков, който пет години живее в една стая от рушаща се постройка, след като пожар изпепели дома му:

Ще видим какви са възможностите да съдействаме за осигуряване на нормални условия на живот на човека, още повече, че той е бил наш служител и колега. Чест му прави, че не се е оплакал, въпреки че пет години мизерства.


Още от категорията

Холивуд създаде комисия за борба със сексуалния тормоз

Холивуд създаде специална комисия, която да се бори и разследва сексуалния тормоз в развлекателната индустрия и медиите, съобщи Би Би Си. Комисията се създава на фона на стотиците обвинения в сексуален тормоз, които бяха отправени срещу холивудски звезди, включително скандала с продуцента Харви Уайнстийн .  Председател на комисията е адвокатката..

публикувано на 17.12.17 в 11:44

В Румъния се възобновяват протестите срещу законодателните промени в борбата с корупцията

В Румъния се възобновяват станалите традиционни в неделя протести, след изтичането на тридневния траур в памет на покойния крал Михай Първи. Ден след погребението са планирани нови демонстрации на  Площада на победата в Букурещ.  Протестиращите се опасяват, че предприетите от управляващите законодателни промени блокират борбата с корупцията и..

публикувано на 17.12.17 в 08:47

Старозагорският митрополит Киприан ще оглави Божествената света литургия

Старозагорският митрополит Киприан ще оглави Божествената света литургия в катедралния храм "Свети Димитър"в града. С богослужението ще бъде отбелязана първата годишнина от въвеждането му като владика. На заседанието си от 14 декември Светият Синод определи Киприан за свой официален говорител и духовен надзорник на отдел "Връзки с..

публикувано на 17.12.17 в 08:40
Архимандрит Самуил

Архимандрит Самуил ще оглави официално днес Бачковския манастир

Архимандрит Самуил - досегашен клирик на Видинската епархия, ще оглави официално днес Бачковския манастир. Въдворяването на новоназначения игумен ще извърши Мелнишкият епископ Герасим . В петък Светият синод освободи от длъжността архимандрит Симон без да посочи мотиви.  Дядо Симон, който беше начело на Светата обител три години и..

публикувано на 17.12.17 в 08:37

С курбан за здраве християни и мюсюлмани отбелязват една година от трагедията в Хитрино

С курбан за здраве по християнски и мюсюлмански ритуал в село Хитрино ще бъде отбелязана годишнината от трагедията с взривената цистерна на 10 декември миналата година. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и районният мюфтия на Шумен Месут Мехмедов ще извършат религиозните ритуали в памет на..

публикувано на 17.12.17 в 08:33

Учени от БАН възнамеряват да протестират и по време на Българското европредседателство

Ръководството на Общото събрание на Българската академия на науките /БАН/ ще представи днес програма за протестни действия на учените по време на Българското европредседателство от 1 януари. Работещите в БАН настояват за по-висока субсидията на БАН за следващата година и повече пари за наука. В края на ноември учените протестираха,..

публикувано на 17.12.17 в 08:29

Риболовци протестират срещу пресушаването на реките и изграждането на ВЕЦ "Румянцево II"

Риболовци от цялата страна ще протестират днес в луковитското село Румянцево срещу пресушаването на реките от малки водноелектрически централи и изграждането на ВЕЦ "Румянцево  II". Според организаторите на протеста – сдруженията „Балканка“ и „Стари видри“ строителството на ВЕЦ „Румянцево II“ е незаконно. Участъкът от река Златна Панега попада в..

публикувано на 17.12.17 в 08:22