Югозападното държавно горско предприятие ще помогне на хора, пострадали от пожара в Пирин

Снимка: БГНЕС

Югозападното държавно горско предприятие ще помогне на хора, пострадали от пожара в Пирин със средства и дървен материал.

Решението на ръководството на горското предприятие е взето след репортажа, излъчен по програма "Хоризонт“, за проблемите на хората от селата Ощава и Стара Кресна.  Конкретно за изгорелите стопански постройки на фермерите, директорът Дамян Дамянов пое ангажимента:

Предполагам в рамките на една седмица бихме могли да отреагираме. Що се отнася до необходимия среден и дребен строителен материал за изграждане на този навес за животни, който е изгорял, бих посъветвал, ако има и други такива потърпевши, да се обадят своевременно, защото предвид огнения ад, който мина, аз съм съпричастен към проблемите на тези хора, така че сме на линия.

И за  80-годишния Васил Марков, който пет години живее в една стая от рушаща се постройка, след като пожар изпепели дома му:

Ще видим какви са възможностите да съдействаме за осигуряване на нормални условия на живот на човека, още повече, че той е бил наш служител и колега. Чест му прави, че не се е оплакал, въпреки че пет години мизерства.


Още от категорията

НСТС обсъжда промени в Кодекса за социалното осигуряване и в наредбата за ТЕЛК

Социалните партньори обсъждат промени в наредбата за ТЕЛК и промени в Кодекса за социалното осигуряване, свързани с пенсионирането на миньорите. Омбудсманът Мая Манолова не беше допусната да участва в днешното заседание на Националния тристранен съвет. По правилник тя  не е член на Съвета и нито синдикатите, нито бизнесът припознаха нейното..

обновено на 17.07.18 в 16:02

Животновъдите от Воден недоволни от обезщетенията за умъртвените животни

Повечето животновъди от боляровското село Воден отказаха да вземат обезщетенията за умъртвените си животни. В края на юни заради огнище на чума в селото бяха евтанизирани 1284 овце и кози. Парите във Воден пристигнаха малко преди 14.00 часа, въпреки официално обявения час 12.00. Чакането изнерви стопаните, но истинското недоволство дойде, когато видяха..

публикувано на 17.07.18 в 15:51

Първият жп аудиотур у нас привлича туристи по маршрута на родопската теснолинейка

За първи път у нас работи железопътен аудио тур, който описва маршрута на родопската теснолинейка, свързваща областите Пазарджик и Благоевград. Турът включва 23 точки. Всеки потребители на приложението може да се наслади на историите по маршрута, обясни за „Хоризонт“ Анатоли Костов, създател на аудиотура. Маршрутът започва от гара..

публикувано на 17.07.18 в 15:41

Малък частен самолет е излетял от летище София без проверка на пътниците

Малък частен самолет е излетял от летище София миналия петък за Гърция без пътниците в него да преминат гранична проверка. Новината потвърди пред "Хоризонт" , Главният секретар на МВР, Главен комисар Младен Маринов: "Това не касае компетентността на "Гранична полиция". Притеснително е по отношение на това, че самият оператор не е уведомил граничните..

публикувано на 17.07.18 в 15:38

Над 5 километра колона от чакащи автомобили пред граничния пункт "Капитан Андреево"

Над 5 километра е образуваната колона от чакащи да преминат през граничния пункт "Капитан Андреево" автомобили. Интензивният трафик е от гастарбайтери, които пътуват към Турция. През последното денонощие са преминали близо 10 000 автомобила с около 40 000 пътници.  Очаква се трафикът да остане интензивен до края на месеца.​

публикувано на 17.07.18 в 15:11

Вера Иванова: Като родители на деца с увреждания, не можем да участваме в този цирк

„Ние не можем да участваме в изтребването на хората с увреждания. Като майки, като родители, в този цирк не можем да участваме. Не сме съучастници в убийството на децата си.“ Това каза в предаването "12+3" Вера Иванова, представител на протестиращите майки. Тя коментира забуксувалата законодателна работа и обявения за 30 юли ефективен "брутален..

публикувано на 17.07.18 в 14:40

Вярващи от Варна и Добрич се събраха в манастира "Света Марина" за празника на светицата

Стотици вярващи от Варна и Добрич се събраха в манастира „Света Марина” в село Ботево, за празника на светицата - покровителка. Игуменът на манастира отец Прокопий, който отслужи Светата литургия, припомни историята на храма: "Параклисът под храма, върху който е построен този храм, е построен през 1873 година. Имаме свидетелство от свещеник Христо..

публикувано на 17.07.18 в 14:22