Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководителят на специализираната прокуратура Иван Гешев:

До вторник става ясно колко души ще бъдат обвинени за нелегалния реекспорт на лекарства

Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Седмица след като от МВР и прокуратурата обявиха, че са разбили престъпна група за реекспорт на лекарства от България за страни от Европейския съюз, все още не е ясно на колко лица ще бъдат повдигнати обвинения. Ръководителят на специализираната прокуратура Иван Гешев обясни, че работата по случая продължава и най-късно във вторник ще станат ясни и броят на обвинените, и престъпленията, за които ще бъдат разследвани:

Не само по този казус, ами и по сродни казуси, освен съдебната власт в лицето на прокуратурата, доста сериозно е ангажирана и изпълнителната власт. От третото правителство на господин Борисов участват различни органи от различни министерства. Това, което мога да анонсирам, е че това, което правим до момента, не е правено - много добра организация, много добро взаимодействие, което ще го потвърди господин Спиридонов и господин Маринов.

Гешев каза това на съвместна пресконференция с главния секретар на МВР Младен Маринов и директора на ГДБОП Ивайло Спиридонов, посветена на поредната акция на МВР и прокуратурата срещу наркотрафика.  

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна