Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израел нанесе въздушен удар в ивицата Газа

| обновено на 09.12.17 в 04:33
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Палестинска ракета, изстреляна от ивицата Газа, се е взривила в израелския град Сдерот, съобщи преди малко израелската армия. Няма данни за жертви. Това бе третият ракетен обстрел откъм Газа.
В отговор на предишните Израел нанесе въздушен удар в Газа. Според Тел Авив са били поразени тренировъчен лагер и склад за боеприпаси на групировката Хамас. Според здравното министерство в Газа при бомбардировката са ранени най-малко 25-има души, включително 6 деца.
Същият източник съобщи за втори палестинец, загинал при сблъсъците с израелските сили за сигурност. Ранените са стотици.

Палестинските територии бяха обхванати от размирици днес заради решението на Съединените щати да признаят Ерусалим за столица на Израел. Според руската агенция ТАСС, която се позовава на палестинския Червен полумесец, броят на ранените в сблъсъците с израелските сили за сигурност е достигнал 750.

Многохилядни демонстрации с горене на американски и израелски знамена и викове „Смърт на Америка“ имаше в Техеран, Багдад, в Ливан, Йордания, Йемен и други близкоизточни държави.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна