Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионът "Ювентус" не успя да превземе вратата на "Интер"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът Ювентус завърши наравно 0:0 у дома с лидера в класирането Интер Милано в дербито от 16-ия кръг в шампионата на Италия.

В деветата минута отборът от Торино изпусна добра възможност да вкара гол, след като центрирана топка достигна до непокрития Марио Манджукич в наказателното поле. Хърватинът стреля отблизо, но не успя да преодолее вратаря Самир Ханданович. След това кълбото пак стигна до нападателя, който опита втори изстрел с глава, но Миранда изчисти малко пред голлинията.

В 24-ата минута Войчех Счесни се справи с коварно центриране на Марсело Брозович.

Осем минути преди края на първата част Ханданович спаси шут на Сами Хедира, а в последните секунди преди почивката нов удар с глава на Манджукич се отби в напречната греда.

Марио Манджукич отново се размина с гола в самото начало на второто полувреме, а в 58-ата минута удар на Гонсало Игуаин беше париран от Ханданович.

Десет минути след това Самир Ханданович излезе неразчетено при центриране, но Хедира не успя да намери очертанията на празната врата.

В 71-ата минута Квадво Асамоа би силно, но отново стражът на гостите беше на своето място и опази вратата си от попадиние.

След това равенство Ювентус е на третото място в класирането с актив от 38 точки, докато Интер има две точки повече на първа позиция.

По-късно днес Наполи играе у дома с Фиорентина, докато Рома гостува на Киево.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна