Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Благоевград навършва 44 години

| обновено на 11.12.17 в 12:27
Снимка: Радио Благоевград

Евродепутат, народен представител, бивш министър, професор и актьори са водещи на програмата в Радио Благоевград, което днес става на 44 години. Програмата на Радиото на Югозапада минава под знака на Световния ден на тангото и рождения ден на медията. В ролята на втори водещ в сутрешния блок беше най-младият евродепутат Андрей Новаков:

Когато става въпрос за словесни танци, аз си мисля, че съм по-добър от тези, които са на дансинга, така че - оптимист съм за днешния ден.

Радиоефирът промени представата за време на евродепутата Новаков:

Аз не мога да повярвам, че времето в ефир минава толкова бързо. В крайна сметка съм бил почти един час, а ми се струва, че са били десет минути. Това е любов.

Актьорът Рашко Младенов, който за няколко месеца беше министър на културата, направи блестяща импровизация като водещ. Събеседник беше директорът на Камерна опера - Благоевград Петър Радевски.

Следобедният блок е поделен между народния представител Даниела Савеклиева, която има опит като радиоводещ и заместник-ректорът на ЮЗУ проф. Антони Стоилов, водещ учен по българистика. В ролята на репортери ще се изявят актьорите Игор Дамянов и Иван Андреев, които ще питат и ще раздават подаръци на слушателите.

Радио Благоевград е една от осемте регионални радиостанции на БНР и от години е най-слушаната медия в Югозапада. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна