Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Всички вестници отбелязват вчерашната среща на премиера бойко Борисов с Тереза Мей, министър-председател на Великобритания. „Без промяна в статута на българите след Брекзит“, пише „Монитор. „Труд“ също подчертава „Борисов защити правата на българите след Брекзит“. „24 часа“ пише „Борисов лобира за правата на българите на Острова след Брекзит“. “Стандарт“ избира друга тема от вчерашната среща на „Даунинг стрийт“, като цитира обръщение на Тереза Мей към Борисов „Благодаря ти на теб и на България за борбата с тероризма“.
Неплатена глоба от 10 лв спира данъчни облекчения, пише „Сега“. Прокарано тихомълком изискване за чисти сметки ще бъде приложено за пръв път при облагане на доходите ни за 2017 г. НАП ще отказва данъчни облекчения, ако не сме си платили в срок данъците, осигуровките, такси или някакви глоби.
Здравната каса има задължения от четвърт милиард лева към чуждестранни клиники, е водещата тема на „Монитор“. Задълженията са от 2010 година насам. Нашенци предпочитат да се лекуват в Германия, Австрия, Франция и Белгия.
„Задава се вълнА от респираторни вируси“, предупреждава „Труд“ на първа страница. За една седмица са регистрирани повече от 380 хиляди заразени. Според специалисти, в момента върлуват аденовируси и коронавируси.
„Нова система ще следи търговията с лекарства в реално време“ информира „Телеграф“. Готвят солени глоби за нелегален износ на лекарства. Слагат джипиес в опаковките.
64 процента от работодателите ще дадат бонуси за Коледа, пише „Стандарт“. Две трети от фирмите пък ще слеят почивните дни по предстоящите празници.
„24 часа“ пише за масова инициатива в страната - градове и села се борят с камери и полиция срещу джигитите. Идеята е на кмета на Стара Загора и е предложена в проектозакон. Общинската полиция ще следи за нарушенията по пътя в районите.
Кабинетът бърза с Банско, за да заобиколи европейската комисия, пише вестник „Сега“. Дори след обещаното увеличение, годишното концесионно заплащане за ски зоната може да се изкара за един ден, изчислиха от коалиция „За да остане природа в България“. 
Според „Земя“, отиващата си 2017 година е рекордна по нови сортове пшеница. Става дума за получени за сертификат заявки. Новост са алтернативните видове, отбелязват агрономи.
Задава се поскъпване на ток, вода и газ, алармира „Дума“. Законови промени ще се отразят на цената на електричеството, от „Булгаргаз“ искат поскъпване от 3 процента, а ВиК операторите настояват за повишение заради подобрено качество в услугата, пояснява вестникът.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна