Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Радев: "Булгартабак" е източник на цигарите, но те са попаднали в Турция от трета страна

В доклада, получен от турските служби, не пишело, че в южната ни съседка има цигари - незаконен внос от България, уточни министърът на вътрешните работи

Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Валентин Радев обясни пред депутатите от ресорната комисия в парламента, че в доклада, получен от турските служби, не пише, че в южната ни съседка има цигари - незаконен внос от България. Според Радев в документа пишело, че "Булгартабак" е източник на цигарите, но те са попаднали в Турция от трета страна. 

Прочетох същото, което прочетох в онзи ред, който си го превеждахме всички, че "Булгартабак" са станали източник на контрабанда на цигари, буквално го превеждам, и турската страна е подготвила доклад, който е изпратила на международната организация. Това беше написано там, на 43-та страница. Тук е малко по-разширен вариант. Казвам ви, има и марки, но със същата логика. Даже на самите, кутии ли са там, няма производител, тоест те са изнесени някъде, някой или ги е преопаковал, или не знам какво правят там и са ги вкарали в турската страна. Даже там казват, че тази държава, за която са изнесени - една от държавите, нямала нужда от толкова много цигари. Ами като нямала толкова нужда, защо ги е искала? И от там са ги реекспортирали вероятно към турската страна. Това са моите първи коментари, каза Валентин Радев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна