Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кохезионната политика, Западните Балкани, сигурността и стабилността – основни приоритети на Българското председателство

| обновено на 15.12.17 в 12:49
Снимка: БГНЕС

Кохезионната политика, Западните Балкани, сигурността и стабилността, са основните приоритети пред Българското председателство. Това заяви министър Лиляна Павлова, която представи в Народното събрание окончателния вариант на програмата за Българското еврпопредседателство. 

Успешното представяне на България като председател на Съвета на ЕС, ще изисква политически консенсус, диалог и разбирателство, коментира министърът на Българското европредседателство Лиляна Павлова. В България ще бъдат проведени 270 заседания от национално измерение, шест от които са от парламентарното. 
Високи са очакванията към България, защото 2018 година е последната цяла година преди края на мандата и на Европейския парламент и на Европейската комисия, затова до май месец, съвместно с Европейската комисия, да успеем да предложим на вниманието всички проекти на регламенти и законодателство, които стоят пред нас.

Председателят на комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове и депутат от БСП Кристиан Вигенин заяви, че усилията на парламента са отчетени във финалният вариант на програмата, но е важен образът на нашата страна, защото
България не е овчар и овце, България не е конници, България не е и само народни песни, да не стигаме до там и "Бистришките тигри" да показваме на...

Приоритетите на европейското председателство са предпоставка и за успешното му провеждане, каза и депутатът от ГЕРБ Джема Грозданова.
Да продължим работата за социално сближаване, да развиваме цифровата икономика и умения, които ще съхранят солидарността в Европа.

А Йордан Цонев от ДПС подчерта колко е важно, че сигурност и стабилност в Европа няма как да има, ако продължават да се толелират национализмите и радикализмите, защото България единствено притежава ключа към решаването на този проблем.
Не се срамувайте да подчертавате този конвертируем български политически продукт.
По думите му, ДПС прави всичко възможно, за да убеди либералите в Европа, че България ще играе силна роля в повечето от приоритетите на европредседателството ни.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна