Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Севернокорейската ракетна програма все още не е заплаха за САЩ, увери Матис

Джеймс Матис

Севернокорейската ракетна програма все още не представлява непосредствена заплаха за Съединените щати, увери министър на отбраната Джеймс Матис, цитиран от Асошиейтед прес и Ройтерс.Северна Корея извърши последния си опит с балистична ракета с голям обсег в края на миналия месец. Тогава затворената комунистическа страна обяви, че цялата континентална част на САЩ вече е в обсега на нейните ракети, припомня Ройтерс. 

След самия опит Джеймс Матис отбеляза, че никога досега севернокорейска ракета не е достигала такава височина, и коментира, че тестът се вписва в усилията на Северна Корея да разработи ракета, която да бъде заплаха за САЩ. Министърът на отбраната каза още, че американската офанзива срещу "дестабилизиращото влияние" на Иран в Близкия изток е само дипломатическа. Съединените щати не възнамеряват да дадат военен отговор на иранските заплахи, категоричен бе Матис. 

Той отправи критики към Иран за военната подкрепа, която - според него - тази страна оказва на сирийския президент Башар ал Асад, ливанското шиитско движение "Хизбула" и шиитските бунтовници в Йемен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени