Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Ловеч върна за повторно разглеждане решението да бъде закрита длъжността на един от заместник-кметовете

Снимка: БГНЕС

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова върна за повторно разглеждане в местния Общински съвет решението да бъде закрита длъжността на заместник-кмета, отговарящ за образованието, здравеопазването, културата, спорта, младежките и социалните дейности. Общинските съветници взеха това решение в края на ноември с мотива, че дейността му се дублира с тази на директора на съответната ресорна Дирекция в общината.

Маринова посочи, че решението е било незаконно и нецелесъобразно:

Смятам, че общинските съветници ще преразгледат обективно аргументите, на които се позовавам, защото това е един изключително сериозен ресор и определено такъв заместник-кмет е безкрайно нужен.

Корнелия Маринова допълни, че, ако съветниците и на предстоящото на 19 декември заседание вземат решение да закрият длъжността на един заместник-кметовете на общината, ще го обжалва в съда:

Законът за местното самоуправление и местната администрация казва кой е този, който внася предложението за структурата – внася го кмета. Общинският съвет може да приеме, може и да не приеме. Тази структура вече е приета.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна