Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Манчестър Юнайтед" обърна с 2:1 "Уест Бромич"

Маркъс Рашфорд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на "Манчестър Юнайтед" победи трудно с минималното 2:1 при гостуването си на "Уест Бромич" в мач от 18-ия кръг във  футболното първенство на Англия. "Червените дяволи" взеха аванс в резултата в 27-ата минута, когато Ромелу Лукаку се разписа с глава след центриране отляво на Маркъс Рашфорд.
Само седем минути след това Алан Ниом центрира и Саломон Рондон се размина с топката в малкото наказателно поле.
В 35-ата минута Хуан Мата подаде към Джеси Лингард и той стреля от дистанция, кълбото се удари в Ахмед Хегази, излъга вратаря Бен Фостър и за втори път влезе във вратата на домакините.
След почивката домакините опитаха да наложат натиск, но не стигнаха до чисти голови положения, а в 57-ата минута Рашфорд стреля опасно от движение, но топката мина покрай вратата. Само две минути след това Лингард отново беше изведен на стрелкова позиция, но би слабо в ръцете на Фостър.
Стигна се до 77-ата минута на срещата, когато влезлият от резервната скамейка Гарет Бари се разписа отблизо след изпълнение на корнер, сериозна суматоха в наказателното поле и асистенция на Джони Евънс.
До края на мача домакините опитаха да изравнят и наложиха натиск, но защитата на 20-кратните шампиони на Англия издържа.
След този успех "Манчестър Юнайтед" има актив от 41 точки на второто място във Висшата лига. "Уест Бромич" продължава да бъде застрашен от изпадане на предпоследната 19-та позиция със само 14 спечелени точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени