Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна експозиция в галерия „Пловдив”

Дружеството на пловдивските художници предоставя изложбено пространство за реализацията на благотворителна изложба в подкрепа на творец

Eкспозиция с декоративни пана на художник-приложника Карамфила Адамова ще се открие в изложбената зала на ДПХ във фоайето на Общинския съвет в Пловдив.  

Творбите ѝ ще оживят пространството със своята специфична техника „мозайка” и богатото разнообразие от материали – стъкло, керамика, цветен пясък и с акцент върху полускъпоценните камъни. 

Паната на Адамова постигат положително излъчване в резултат на кристалната структура, присъствието на природни материали и символиката от геометрични съчетания. Благоприятното им въздействие е удостоверено от Асоциация "Феномен". Средствата от изложбата ще бъдат за лечение на художничката, която страда от влошено зрение.

Карамфила Борисова Адамова се изявява като художник-приложник. Над 10 години е работила като асистент - аниматор в студия за анимационни филми. Разработва колекция от 50 модела битови кукли в български носии, одобрени от комисия по дизайн. Колекцията намира широка реализация в международни изложения в Англия, Франция, Япония, Португалия и Холандия. Има добър прием и в наши държавни институции – Министерски съвет, посолства.

Най-новите разработки са декоративни пана, изпълнени от рециклирани материали – стъкло, керамика, пясък, с акцент на места от полускъпоценни камъни. По мнение на наши радиеситезисти и Асоциация „Феномен“ паната имат положително излъчване благодарение на кристалната структура, присъствието на природни материали и символиката на геометричните съчетания. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна