РЕКЛАМА

" Кутия за книги" дарява равен старт за всички

Благотворителна  дарителска кампания, даваща възможност на всеки да дари своите прочетени книги на хора и институции в нужда, ще се проведе в рамките на два дни в Пловдивски Културен Институт. Инициативата  „Кутия за книги“ е на международната..

публикувано на 18.11.17 в 09:58

В "Срещите" за несъгласните думи на Димитър Бочев

Тази събота в "Срещите" - разговор за съотношението  между хорското и людското във всеки един от нас. И още - за любовта, изневярата и ревността, иначе казано - за страданието и щастието, за съотношението между националното  и космополитното.  В..

обновено на 18.11.17 в 09:04

Здравко Григоров гостува в "Молескин"

Той е обиколил над 80 страни по света и е гледал (буквално) хиляди филми.  Това е Здравко Григоров - 50% от Pozor Angel Zdravko и 100% пътешественик и киноман по душа.  Днес от 18:00 той не само ще представи някои от своите любими песни, но и ще..

публикувано на 17.11.17 в 10:09

"Киномания" стартира с безброй хитови заглавия

Киномания в Пловдив се открива тази вечер в Лъки Дом на киното с филма - шедьовър  и носител на три Оскара - „Среднощен каубой“ с Джон Войт и Дъстин Хофман.   В Пловдив ще видим селекция от  30 заглавия от целия свят – хитови и  премиерни ленти,..

обновено на 17.11.17 в 09:28

Изложба показва щастливите дни на царското семейство

Документална изложба „В изгнание“, в които са показани моменти от живота на Симеон Сакскобургготски, се открива в пловдивския Държавен архив.  Акцентът е върху живота  на царското семейство преди 1946 година.  В експозицията за първи път се..

обновено на 17.11.17 в 09:28

Мениджъри от страната и чужбина се събират в АМТИИ - Пловдив

Пета международна научно-практическа конференция „Управленски и маркетингови проблеми в изкуството“ се открива в АМТИИ. Тя е  организирана от мениджърските специалности „Артмениджмънт“ и „PR на арторганизации“ в академията по изкуствата. Във форума ще..

публикувано на 17.11.17 в 08:32

Найден Тодоров дирижира Рахманинов и Шамуар в Пловдив

Маестро Найден Тодоров, който е директор на Софийска филхармония, ще дирижира Втори концерт за пиано от Рахманинов с оркестъра на Опера Пловдив в Концертна зала от 19 часа.   За солист на концерта той е поканил лауреатката на редица международни..

обновено на 16.11.17 в 15:09

Етносите на Пловдив – заедно във фотоизложба

Най-старите етнически общности в Пловдив, представители на Фондация “Заедно”, представят фотоизложба „Годината ни заедно“ по повод на днешния Световен ден на етническата толерантност.  Експозицията се открива в изследователски център-музей “Тракарт”..

публикувано на 16.11.17 в 06:48

Актьори и режисьорът на филма "Дамасцена" дойдоха в Пловдив

Актьори  от премиерния  филм „Дамасцена“,  заедно с режисьора Тодор Анастасов имаха среща  в Пловдив  с пловдивска публика.  Филмът  е най-мащабната продукция от последните 30 години ие създаден по действителната  история  на момче от..

публикувано на 15.11.17 в 16:59

Голямата базилика и античните мозайки блеснаха в Париж

Пред многобройна аудитория от различни държави на церемония снощи в централата на ЮНЕСКО в Париж България представи Епископската базилика на Филипопол и античните мозайки на Пловдив. Кметът на Пловдив Иван Тотев, министърът на културата Боил Банов,..

обновено на 15.11.17 в 11:14