РЕКЛАМА

Пролетта сменя лицето на Капана

Декорации от плат, интерактивни инсталации и пърформанси  преобразяват уличното пространство в Капана следващите три месеца. Проектът „Лица/Faces/Caras“, подкрепен от фондация „Пловдив 2019“, ще оживи познатите улици на Капана с работилници по..

обновено на 24.03.17 в 10:31

На Благовещение в "Срещите" разговор за духа и тайнствата на пролетта

В деня - тайнство Благовещение  "Срещите" повеждат разговор за българските пролетни тайнства. И още - за блажените, търсещи тайните с дух.  А какво е духът? Тайнство,разбира се...  Но какво е тайнство?  В студиото на Радио Пловдив - журналистът, публицист..

публикувано на 24.03.17 в 10:30

Студентски фестивал на медиците стартира в Пловдив

Първият национален студентски фестивал на медицинските университети в България се организира по инициатива и с домакинството на Медицински университет – Пловдив, както и с подкрепата на Община Пловдив. Целта е да се даде сцена за изява на..

публикувано на 24.03.17 в 07:11

Орфееви таланти завладяват пловдивските сцени

Фолклорни дарования от цялата страна си дават среща на националния конкурс „Орфееви таланти”, който ще се проведе на 24 и 25 март на сцените на Военния клуб и Концертната зала, както и на открито на площад „Централен” в Пловдив. Форумът,..

публикувано на 24.03.17 в 07:05

Реставрацията на Античния форум дискутират в "Петното"

Доайенът на пловдивската археология Елена Кесякова ще бъде гост на Пловдивско Историческо Общество в клуб „Петното“.  Акцент  на срещата ще бъдат проблемите, свързани с реставрацията и експонирането на Античният форум – Запад, след като  работата по..

обновено на 23.03.17 в 10:29

Душата на морето в Пловдив

Изложба живопис на Росен Поптомов се открива в галерия „Арсенал“ в Пловдив.  Бургаският художник е озаглавил експозицията си „Душата на морето“ и представя морски пейзажи.  Авторът показва в своите картини вътрешните трепети на безкрайната морска..

публикувано на 23.03.17 в 05:46

Великите европейци - Франсис Дрейк, първа част

Тази традиционна английска песничка е на около четири века. Посветена е на сър Франсис Дрейк и ролята му в разгрома на испанската Непобедима армада през 1588-ма. Това е една от най-значимите битки в британската история, тя слага край на испанското..

обновено на 22.03.17 в 15:26

Хилда Казасян и Васил Петров с трибют на Вили Казасян

Хилда Казасян, Васил Петров, Бобо Йоцов и триото Христо Йоцов, Живко Петров и Димитър Карамфилов заедно с оркестъра на Опера Пловдив представят концерт-трибют  „С музиката на Вили” в Дома на културата.   С името на Вили Казасян са свързани златните..

публикувано на 22.03.17 в 06:12

Премиера на книгата "Неотминало" на Александър Чобанов

Премиера на  книгата  „Неотминало“  от Александър Чобанов и среща с него  ще се състои в книжарница „Хермес“ Централ.  Сюжетът, който поставя въпроси за това кое  e неотминалото, което се оказва нашето бъдеще, което ни влияе и днес,  преминава през..

публикувано на 22.03.17 в 05:56

Ралица Денчева с изложба в галерия "Сигна"

Пролетна изложба на младата художничка  Ралица Денчева ще се открие в галерия „Сигна“ в Гранд хотел Пловдив.  Изкуствоведите я определят като  една от най-нежните съвременни авторки.  В нейната живопис  се разчитат дълбоките корени на традицията и..

публикувано на 22.03.17 в 05:46