РЕКЛАМА

Silicon Valley идва в Пловдив и в студиото на Клуб "Неделя"

На 23 април  Пловдив  се превръща  в център на ИТ индустрията и предприемачеството. На официална визита в града пристигат водещи имена от Силициевата долина.  От там започват кариерите на хора като Бил Гейтс, Стийв Джобс и Марк Цукербърг. Техните..

обновено на 22.04.17 в 20:20

Госпожа Опера представя „Севилският бръснар” за деца

Госпожа Опера подготвя поредната премиера за деца – комичната опера  „Севилският бръснар” от Росини на 22 април в Дом на културата от 17 часа. Малчуганите ще се забавляват с историята за остроумния Фигаро под формата на игра, заедно със самите..

публикувано на 22.04.17 в 07:55

Ученици се срещат с писателя Константин Трендафилов

По повод Международния ден на книгата и авторското право и по покана на менторите на Общество NOTA BENE, ученици от Национална търговска гимназия - Пловдив организират разговор с писателя Константин Трендафилов от 13.00 ч. в конферентна зала на Народна..

публикувано на 22.04.17 в 07:39

"Кметълски истории" - "Епизод 2" в Пловдив

Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев представя в Пловдив книгата си "Кметълски истории. Катунът от Каварна". Събитието е в клуб „Polinero place“ тази вечер при вход свободен. Това е втората книга на Цонко Цонев с кметълски истории.  Защо точно..

публикувано на 21.04.17 в 17:26

"България пее" гостува в Пловдив

Пловдив се включва  в националната хорова инициатива „България пее“.  Единадесет хорови формации ще изнесат днес и утре общо три концерта в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и Малката базилика.   Публиката ще чуе и види..

обновено на 21.04.17 в 13:09

Румен Богданов и Румен Жеков показват картини в „Резонанс“

Изложба на Румен Богданов и Румен Жеков  се открива в галерия „Резонанс“.  Богданов е един от най-атрактивните художници на Шумен.  „Произведенията му излъчват медитативно спокойствие и същевременно много деликатна ритмика. Тази живопис, макар..

обновено на 21.04.17 в 13:08

В "Срещите" разговор за непокорството, любовта и щастието

Тази събота в "Срещите"- разговор за  уроците от дивото, когато става дума за любовта, смъртта и щастието.... По прелюбопитната книга на Марк Роуландс"Философът и  вълкът " ще мислим с проф. Лидия Денкова, един от водещите философи у нас, за твърдението на..

публикувано на 21.04.17 в 10:44

Млади автори от Лондон събират светлината в Баня Старинна

Шестима млади автори от Лондон откриват тази вечер в Пловдив изложбата " Нагоре от реката ".   Съвместният проект на  Ейми Стийл, Емили Пейръ Смит, Гайни Нурсапина, Лиъм Хюз, Радослав Нинов и Уилям Нарби е  вдъхновен от специфичното..

публикувано на 21.04.17 в 08:51

Константин Трендафилов представя романа "Затвори сърце"

Дебютният роман на младия автор Константин Трендафилов "Затвори сърце" ще бъде представен тази вечер в Пловдив.  „ Този роман е подвеждащо лесен.  И подозрително дълбок “ - казва за него писателят Захари Карабашлиев.   Романът е издаден от Жанет..

публикувано на 21.04.17 в 07:45

Етнографският музей в Пловдив - „СТОпан на наследството”

По повод стогодишния си юбилей Регионалният етнографски музей в Пловдив представя изложбата „СТОпан на наследството”.  Възникнал като мечта на големия родоповед, общественик, книжовник и етнограф Стою Шишков, днес музеят съхранява хилядолетна..

публикувано на 20.04.17 в 06:51