Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Българската Коледа" дава надежда на петгодишната Анна

| обновено на 19.12.17 в 16:18

Анна Банева е родена с мутирал ген, който не е наследен от родителите, но дава поражения в мозъка на детето. В Пловдив това е първият случай с подобно заболяване. 

Лекарите са записали симптоматична епилепсия със Синдром на Отахара. Затова петгодишната Анна Банева от Пловдив има нужда от всекидневна рехабилитация, но тя струва немалко пари. Българската Коледа помага на семейството вече две години. Отпускат й  1 200 лева. Средствата стигат точно за три месеца посещение на рехабилитационни процедури. Нужни са обаче 4 800 лева за година.  

Бащата Николай Банев се грижи за момиченцето, майката работи.  Детето не може да се обслужва само, нуждае се от постоянни грижи, защото тежката форма на заболяването не позволява то да върши нищо самостоятелно. Бащата е всеотдаен към Анна, запазил е усмивката си и приема трезво състоянието на детето  

Едва ли има думи, които да опишат най-точно как се чувстват и през какво минават майката и бащата на Анна. Николай Банев смята, че инициативи като Българската Коледа помагат най-вече на тежкоболните деца.Пресмятането, когато става дума за средства за живота на дете, е меко казано неуместно, но фактите са такива  у нас през 2017 година.

Анна и семейството й обаче не губят надежда. Българската Коледа им помага.

Репортажът може да чуете в звуковия файл.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна