"Българската Коледа" дава надежда на петгодишната Анна

| обновено на 19.12.17 в 16:18

Анна Банева е родена с мутирал ген, който не е наследен от родителите, но дава поражения в мозъка на детето. В Пловдив това е първият случай с подобно заболяване. 

Лекарите са записали симптоматична епилепсия със Синдром на Отахара. Затова петгодишната Анна Банева от Пловдив има нужда от всекидневна рехабилитация, но тя струва немалко пари. Българската Коледа помага на семейството вече две години. Отпускат й  1 200 лева. Средствата стигат точно за три месеца посещение на рехабилитационни процедури. Нужни са обаче 4 800 лева за година.  

Бащата Николай Банев се грижи за момиченцето, майката работи.  Детето не може да се обслужва само, нуждае се от постоянни грижи, защото тежката форма на заболяването не позволява то да върши нищо самостоятелно. Бащата е всеотдаен към Анна, запазил е усмивката си и приема трезво състоянието на детето  

Едва ли има думи, които да опишат най-точно как се чувстват и през какво минават майката и бащата на Анна. Николай Банев смята, че инициативи като Българската Коледа помагат най-вече на тежкоболните деца.Пресмятането, когато става дума за средства за живота на дете, е меко казано неуместно, но фактите са такива  у нас през 2017 година.

Анна и семейството й обаче не губят надежда. Българската Коледа им помага.

Репортажът може да чуете в звуковия файл.Още от категорията

Мелания отнася подигравки заради градинарските си занимания

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп стана обект на подигравки заради снимки, които я показват как се занимава с градинарство в градината на Белия дом, пишат американските медии. На снимките, които са правени през септември миналата година, но се публикават едва сега в социалните мрежи, се вижда как госпожа Тръмп, облечена в скъпи дрехи,..

публикувано на 02.08.18 в 15:00

Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на 15-ото издание

Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на 15-ото издание на благотворителната кампания, съобщиха от прессекретариата на президента. Инициативата на държавния глава в подкрепа на спасения детски живот продължава. Към момента са изпратени над 484 хиляди дарителски есемеса на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117.  От..

обновено на 26.12.17 в 11:05

За 14 години "Българската Коледа" е помогнала на над 3800 деца

"В подкрепа на спасения детски живот" продължава набирането на средства в кампанията "Българската Коледа". Снощи в Народния театър "Иван Вазов" се състоя традиционният благотворителен спектакъл под патронажа на президента на Република България. С дарените пари ще се подобрят възможностите за продължително лечение на деца, засегнати от..

обновено на 26.12.17 в 10:29

Михаела, страдаща от рядко метаболитно заболяване, се нуждае от помощта на „Българската Коледа“

Заболяването на Михаела е открито още преди 4 години, разказва бащата Калин Везиев : Трябваше време за диагностициране. Направиха редица изследвания и се откри, че това е метаболитно заболяване на обмяната на веществата в организма. За тези деца лечението е единствено чернодробна трансплантация, което пък има редица други усложнения и..

публикувано на 26.12.17 в 09:46

Семейството на 9-годишния Кристо Танев разчита на "Българската Коледа" за терапии в барокамера

Кристо Танев от Пловдив е на 9 години и е с диагноза "аутизъм". Състоянието му не позволява да ходи на училище. За него,  в дома им,  се грижат майка му Ирина Ирибозова и възрастните ѝ родители. Сред малкото варианти за социализацията на момчето  са посещенията  в един от  детските центрове в града, където то получава и специализирана помощ. Освен за..

публикувано на 25.12.17 в 18:59

Малкият Никола разчита на "Българската Коледа" за средства, за да си набави недостигащия му хормон на растежа

6-годишният Никола Велчев от Варна страда от недостиг на хормона на растежа и изостава в ръста си. Вече втора година семейството на Ники получава помощ за лекарства и терапия от Българската Коледа.  Майката Севда Велчева сподели, че семейството получава около 2400 лева, които отиват за закупуване на растежен хормон.  Ники почти е наваксал..

публикувано на 22.12.17 в 16:23

„Българската Коледа" помага на 5-годишния Димитър Атанасов

„Българската Коледа" помага на Димитър Атанасов от София. Детето е с диагноза аутизъм и с пари от благотворителната инициатива посещава психолог и логопед. 5-годишният Димитър е първо дете в семейството на Ирина Печева: На година и половина му се появиха тикове, но личната лекарка каза, че ще отшумят и така си живеехме с тези неща...

публикувано на 22.12.17 в 10:36