РЕКЛАМА

Кадровият проблем при педагозите е сериозен

Новата Наредба на МОН предвижда облекчаване на административната работа на учителите, но тя е по-скоро палеативна, а не е нещо сериозно. Проблемът идва оттам, че отново закъсняваме с времето на въвеждане на наредбата и на практика тя ще стане факт отново..

публикувано на 14.08.17 в 10:28

ККК обърна гръб на "Пловдив 2019", Фондацията не разбира защо

В писмено обръщение до медиите, Колектив  Кино Космос  обявява, че о ттегля доверието си и всички свои проекти от Община Пловдив и от Общинска Фондация "Пловдив 2019" , както и че преустановява всякакви работни отношения с тях...

обновено на 11.08.17 в 21:53

„Пиещият човек в света на кръчмата“

Последната книга на писателя и  преподавател в СУ проф. д-р Валери Стефанов  „Пиещият човек в света на кръчмата“, която излезе наскоро,  изследва  пиещият човек, а не пияницата,  и как през хилядолетията  „ един човек не пие, за да се напие, а за да..

публикувано на 11.08.17 в 11:09

Започват нови разкопки на Момчилова крепост

Регионалният исторически музей в Смолян започва  нови разкопки на "Момчиловата крепост" край село Градът. Те ще се финансират със средства, отпуснати от държавната програма за проучване на археологически обекти. От Министерството на културата..

обновено на 11.08.17 в 10:17

Пшеницата в Пловдивско не е рекордна, но е достатъчно

По данни на земеделското министерство тази година добивите от пшеница  в страната ще бъдат рекордни – почти 6 млн. тона, което ще бъде „исторически връх“. Не е така обаче в региона на Пловдив и Пазарджик, каза за Радио Пловдив Светослав Русалов,..

публикувано на 11.08.17 в 10:10

За година пътят Пловдив - Асеновград ще бъде разширен

Дългоочакваната реконструкция на 11-километровия участък от пътя Пловдив – Асеновград стартира днес.  Символичната първа копка ще направят министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и инж. Светослав Глосов от Агенция..

обновено на 10.08.17 в 11:56

Има риск от изтичане на млади учители в страни от ЕС

Нови по-високи работни заплати от 1 септември за учителите.  Ръст от 15% - първа стъпка към двойно повишение на възнагражденията в образованието. Така минималната работна заплата става 760 лева. Главен учител ще взима минимум 836 лв., а..

публикувано на 10.08.17 в 11:34

Пловдив и Пазарджик - лидери по раждания на деца от непълнолетни

Най-голям дял от ражданията на първите деца от тийнейджърки са регистрирани в Румъния - с 12,3 на сто от общия брой на ражданията на първи деца и  в България - 12 процента.  Това показват данните на Евростат за ЕС. В противоположния край на..

публикувано на 10.08.17 в 10:56

Подхранването на българщината дава резултати

Кампания за съхраняване на портретите на 15 видни българи от Сопот и Подбалкана стартира  Къща-музей "Иван Вазов".  Картините са нарисувани  от художника Стефан Йорданов, експонирани са в Радиното училище, което е част от музея. На тях са изобразени лицата..

публикувано на 09.08.17 в 11:13

Приватизацията бе извършена по международно действащи правила

Къде се утаи  надеждата, че работещите някога добре родни заводи и предприятия ще генерират  приходи и за хората, работещи в тях,  гарантирайки финансова  сигурност, просперитет и елементарно спокойствие за бита им? Защо и 21 години след старта  на..

публикувано на 09.08.17 в 10:46