РЕКЛАМА

ОК за безкасовите плащания, но без натиск и тавани

Драстично ограничение на плащанията кеш още от 1 август тази година прие на първо четене Народното събрание с промени в Закона за ограничаване на плащанията в брой, прокарани чрез поправки в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.  Различни..

публикувано на 27.06.17 в 12:17

Купища книжа, опашки, такси и разрешителни гонят инвеститорите

Инвеститори, архитекти, строители се срещат днес с министъра на регионалното развитие Николай Нанков, за да изложат мотивите си за намаляване на административния натиск. Това е формалният повод да разговаряме с председателя на Камарата на архитектите в..

публикувано на 27.06.17 в 11:58

За училището - с любов, с респект и с по- малко бумащина

Кръгла маса „Какво очакваме от новата учебна година“ организират Областната администрация в Пловдив и Центърът за опити и деи „Салве“.  Форумът ще събере гледните точки на представители на образователното министерство, учители,  синдикалисти и..

публикувано на 27.06.17 в 08:41

В петък в Пловдив ще е над 40 градуса, през нощта близо 27

Очакванията са в петък в Пловдив максималната температура да надхвърли 40 градуса , каза по радио Пловдив климатологът Георги Рачев. По думите му четвъртък, петък и събота ще са горещи дни в цялата страна и нищо чудно в България да е най-топлото време..

публикувано на 26.06.17 в 16:39

Не сме унищожили археология

Твърдението на археоложката Росица Миткова, че след строителни дейности изцяло е заличен целия културен пласт на Плоската могила, която датира от 5000 години преди Христа, предизвика проверка от специална комисия на Министерството на културата...

обновено на 26.06.17 в 15:36

Отрицателните оценки за 44 НС - два пъти повече от положителните

44­-тото Народно събрание започва работа в условията на силна поляризация, което се отразява и на цялостния му рейтинг – 15% положителни срещу 39% отрицателни оценки, това показва последното проучване на Алфа рисърч, представено за Радио Пловдив от..

обновено на 26.06.17 в 15:36

В "Извън протокола" - Алекси Кесяков

Какво се случва по пътищата на България, където стотици души загиват всяка година заради безумия в движението?  Война ли е това или бедствие, или пък е епидемия? Или пък е генетично обусловено проклятие, предаващо се по наследство?  Тъжната равносметка..

публикувано на 26.06.17 в 15:31

БЛС настоява Сметната палата да провери НЗОК

Дебатите за финансирането на болниците продължават. Те са на дневен ред не само в обществото, но и сред депутатите. В петък се състоя второто заседание на парламентарната здравна комисия. Заместник-председателят на БЛС доктор Галинка..

публикувано на 26.06.17 в 11:12

Чест и отговорност се измерват и с месечния фиш за заплата

Пред МВР стоят много сериозни задачи и те ще станат още по- сериозни с предстоящото председателство на ЕС догодина. В този контекст за заплатите в системата и за  условията на работа разговаряме с Валентин Попов - председател на Синдикалната федерация..

публикувано на 26.06.17 в 10:50

Смесената избирателна система ще гарантира парламентаризма

Предложението за законопроект за смесена избирателна система, който беше приет от НС на БСП през почивните дни, трябва да бъде обсъден със структурите по места. И едва тогава да бъде внесен в деловодството на Народното събрание. Това обяви Георги..

публикувано на 26.06.17 в 10:42