РЕКЛАМА

Говорим за паралелна държава, а дали няма и паралелна партия

На БСП беше натрапен проблем, който насочи общественият фокус на вниманието върху партийни проблеми вместо върху проблемите на управлението, което се готви - казва в интервю пред Радио Пловдив Атанас Мерджанов, който коментира атмосферата в БСП покрай..

публикувано на 25.04.17 в 14:48

Малко се каза за срещата Гергов - Сашо Дончев - Цацаров

За пловдивската връзка по веригата Сашо Дончев - Сотир Цацаров - Георги Гергов говорим с анализатора от Центъра за изследване на демокрацията  Тихомир Безлов , който описва вероятните сценарии за реакции на част от "червените олигарси".  Безлов смята,..

обновено на 25.04.17 в 14:39

Най-добрата отбрана е нападението и Нинова го използва

За диалозите в БСП, след подадената оставка от националното ръководство на Гергов търсим коментари за реакциите в партията и възможните решения. Борис Попиванов , политолог с прогноза за скандала заради, който има протести от някои граждански и..

публикувано на 25.04.17 в 10:29

Еманюел Макрон с най-големи шансове на втори тур

Изборите във Франция сложиха край на образно казано една   република, макар ще тя формално продължава да съществува, и отправиха поглед към една друга република – към една република на аморфни политически образования, които не е ясно накъде са – в ляво..

публикувано на 25.04.17 в 10:29

След оставката на Гергов Корнелия Нинова има шанс да оздрави БСП

Процесите, които текат в БСП, са по-скоро оздравителни, отколкото разрушителни и могат да помогнат на партията да се освободи от  зависимостите.  Мнението е на политолога проф. Александър Маринов, който коментира скандалната среща между главния прокурор..

публикувано на 24.04.17 в 16:08

Правителството изгуби 5 седмици за становище до ЕК за Газпром

Служебният министър на енергетиката Николай Павлов съобщи пред журналисти, че държавните дружества в енергетиката - "Булгаргаз", "Булгартрансгаз" и "Български енергиен холдинг", са готови със становището си по предложените ангажименти на "Газпром" по..

публикувано на 24.04.17 в 15:58

Вредните битови навици водят до хронични заболявания

В целия свят се увеличава заболеваемостта от захарен диабет тип 2 и това се дължи най-вече на начина на живот на съвременния човек, който все по-често  е с наднормено тегло , храни се с висококалорична храна и не се движи достатъчно. Наред с генетичната..

публикувано на 24.04.17 в 15:09

Без изненади на балотажа, Макрон ще е новият президент на Франция

Европа и светът очакват изхода от президентската битка във Франция, чийто финал е на 7 май, относително  спокойно. Опасността повечето избиратели да предпочетат президент националист, според повечето наблюдатели и анализатори, няма да се случи...

публикувано на 24.04.17 в 14:55

Проф.д-р Боян Дуранкев в "Извън протокола"

В „Извън протокола“ ще чуете доктора по икономика проф. Боян Дуранкев.  В контекста на очертаващата се актуализация на бюджета, обещаните увеличения на  пенсии и заплати, както и други актуални рзходи, проф. Дуранкев  очертава  следния възможен..

публикувано на 24.04.17 в 13:54

Ако не променим нещо,олигархията ще ни превърне в латино държава

Преразпределяне е ключовата дума в последните скандали, които владеят държавата – коментира финансистът Кольо Парамов. Олигарсите търсят всякакъв достъп до средства и възможности за влияние. Напрежението расте, ситуацията в страната не изключва и..

публикувано на 24.04.17 в 13:33