Оспорвана битка между Здравко Димитров и Славчо Атанасов

Почти половината българи искат нов кмет. Това показва последното социологическо изследване на „Алфа рисърч“. Социолозите отчитат, че има силно поляризирани нагласи по оста „запазване на статуквото или промяна в местната власт“. 41% от имащите..

публикувано на 19.09.19 в 11:54

Трябва обстоен анализ преди да се правят промени в НПК и НК

Самопризнанията няма да намаляват присъдата за тежко престъпление, решиха депутатите от комисията по правни въпроси в НС. На първо четене вчера те одобриха и четирите законопроекта - нa БCΠ, ГЕРБ, Обединени патриоти и "Boля", ограничаващи..

публикувано на 19.09.19 в 11:20

Битката за кмет на Пловдив ще се решава на балотаж

Социологическите проучвания показват, че на предстоящите местните избори за кмет на Пловдив ще има балотаж. Мисля, че разликата на първи тур между първите двама кандидати ще е значителна. Това от една страна може да налее гласове към основния..

публикувано на 19.09.19 в 10:30

Земята на тракийските жреци, светилищата и родовата памет

„8 хиляди години история и 50 години модерен град“ – под това мотото работи тази година Историческият музей в Перущица.  Градът, който е в центъра на Бесапара – земята на бесите – жреците на траките. Музеят в Перущица е първият на Балканите и един..

публикувано на 18.09.19 в 17:34

Номиниран съм от Зико, но ако сгази лука, няма да мълча

Проф. Димитър Шишкове от знаковите имена, които попадат в предложението за общински съветници в гражданската квота на ГЕРБ - Пловдив. Д-р Шишков е изветен уролог, депутат от Реформаторския блок, един от хората, които активно подкрепиха Здравко Димитров..

публикувано на 18.09.19 в 15:58

Стартира проектът "Родители в заетост"

Агенцията по заетостта стартира нов прием на заявления по проект „Родители в заетост” от 17 септември и това ще се случи до изчерпване на финансовия ресурс. Мариела Андонова, старши експерт в отдел „Услуги по заетостта, дирекция Регионална служба..

публикувано на 18.09.19 в 12:14

Абсолютният закон във финансите е рискът

Данните на НСИ за първото тримесечие коментира Георги Ганев от Центъра за либерални стратегии. Според него 3.5 % БВП не звучи толкова оптимистично, защото трябва да бъде доста повече, за да достигнем по-богатите от нас в ЕС. Сравнението идва от..

публикувано на 18.09.19 в 11:43

Перущица е на 8 000 години и от 50 години модерен град

"50 години град Перущица - история, традиции, култура, туризъм и инвестиции" е темата на кръгла маса, която се провежда по инициатива на Община Перущица с медийното партньорство на Българското национално радио.  Участват историци, общественици,..

публикувано на 17.09.19 в 16:32

След удара по Саудитска Арабия Близкият изток е близко до война

Дронове удариха на 14-ти септември  ключова рафинерия в Саудитска Арабия. След атаката цените на петрола скочиха рекордно, а напрежението в Близкия изток се изостри максимално. Според арабиста Владимир Чуков този инцидент приближава районът до..

публикувано на 17.09.19 в 15:55

Ситуацията в БНР реве за оставка на директора му

Инцидентът в БНР не е технически въпрос, нито става въпрос за самоволно административно решение на някого - тук става дума за дълбока криза, в начина по който се възприема независимата и обективна журналистика. Такава позиция изрази Александър Симов,..

публикувано на 17.09.19 в 15:49