Стопани на къщи за гости не искат да връщат европари

Шест къщи за гости в Пловдивска област трябва да върнат изцяло получените европари по проектите за изграждането им заради констатирани нарушения. Те са в обявения от Държавен фонд „Земеделие“ предварителен списък с бенефициентите по..

публикувано на 19.11.19 в 15:11

На празника на Сухопътни войски - говорят ветераните

Датата 19-ти ноември, на която за пореден отбелязваме празника на Сухопътните войски на българската армия е паметна, избрана за честване на родната бойна слава заради  събитията, случили се на този ден  през 1885-година, по време на Сръбско –..

публикувано на 19.11.19 в 12:26

Битката в БСП пречи на поставените цели

Ако развитието на БСП се сведе до битка на две лобита, нищо добро не чака партията. Това заяви в интервю за Радио Пловдив професор Александър Маринов, политолог и университетски преподавател. Той каза още, че има смисъл от вътрешно-партийната..

публикувано на 19.11.19 в 10:30

БЛС иска повишаване на цените на медицинските дейности

БЛС настоява средствата, с които се повишава бюджета на НЗОК за 2020 година, да се използват изцяло за повишаване на цените на медицинските дейности. Другото ни искане е да се предвидят 18 милиона лева допълнително за направленията, които не са..

публикувано на 19.11.19 в 10:12

С неплатения ден болничен печелят всички, които не мамят

Бюджет 2020 година – от балансиран, през консервативен до „пица с пармезан и шунка“. Суперлативите за финансовата рамка на държавата бързо се топят на фона на недоволството от постигнатото коалиционно споразумение, а именно - първия ден от болничните..

публикувано на 19.11.19 в 09:34

Неплащането на първия ден от болничните ощетява всички

От БСК определят като палиативна мярка предложението на управляващите първият ден от болничните да е за сметка на работещите. Според Томчо Томов позицията на Камарата по въпроса е принципна, ясна  и не се е променяла във времето. Не желаем да..

публикувано на 18.11.19 в 16:01

Държавата надува балон от паника за фалшивите болнични

Очаквахме премерът още миналата седмица премиерът Бойко Борисов да прояви далновиднист и да се вслуша в аргументите на синдикалните лидери срещу готвените промени за боличните, каза Ваня Григорова, икономически съветник към КТ "Подкрепа".  Утре се..

публикувано на 18.11.19 в 15:37

Противогрипните ваксини за пенсионери се доставят на GP-та

Започва разпределението сред личните лекари на безплатните противогрипни ваксини за  пенсионерите. До края на седмицата в практиките на семейните лекари от Пловдив  те ще бъдат доставени от представители на фирмите. Това съобщи д-р Костадин..

публикувано на 18.11.19 в 14:51

Започва да действа нов сайт за сигнали от болниците

"Пациентите имат думата" - четири сдруженията презентират днес на 18 ноември нов сайт, на който ще може да се подават сигнали за болниците. Питаме в разговор и за новото предложение на БЛС да се поиска 1 лев такса от децата на посещение при личния лекар..

обновено на 18.11.19 в 10:22

Отпуснати са два милиона лева за бедствени зони в Родопите

Смолян и бедствията - колко средства поискаха, а колко им отпуснаха. Много или малко са близо 2 млн. лева за справяне с аварийните участъци по Родопите - разговор с областния управител Недялко Славов . 1,8 млн. лв. отпусна на Смолянска област..

публикувано на 18.11.19 в 09:38