Борисов има трудна задача коя лампа да светне за Цветанов

Практиката да вземеш имота на другия и да се „облажиш“, защото си във властта е практика, която започва от 1944 година и това е модел, който вече е променил ДНК-то на обществото. Така от години се създават псевдоелитите, които забогатяват във..

публикувано на 22.03.19 в 12:06

Превозвачите излизат на отчаян протест в Страсбург на 27.03.

Пакетът „Мобилност“ влиза в понеделник отново в дневния ред на Европарламента.  Председателят на Съюза на международните превозвачи с голяма транспортна компания в Пловдив Ангел Траков заяви пред Радио Пловдив, че ходът на евродепутатите в последния..

обновено на 22.03.19 в 11:22

Предучилищна в Музикалното училище няма да има, засега

План- приемът за ученици в Музикалната училище в Пловдив за първа година не предвижда предучилищни групи за следващата учебна година. Това накара родителите на деца, които искат децата им да учат именно там преди първи клас да се обърнат към министъра..

публикувано на 22.03.19 в 10:26

Съюзът ГЕРБ - СДС е добра новина за "Демократична България"

Решението на ГЕРБ и СДС да се явят заедно на евроизборите свидетелства за липсата на всякакви  принципи , коментира за Радио Пловдив Методи Андреев, който е бил депутат и от СДС, и от ГЕРБ. Всъщност ГЕРБ си прибира вересиите от СДС, а СДС не е..

публикувано на 21.03.19 в 16:58

"Визия за Пловдив" разселва роми от Столипиново в целия град

Връщане на модела от социализма за настаняване на роми в кварталите – това е едно от решенията на проблемите в Столипиново, които ще залегнат във визията на БСП за Пловдив. Това стана ясно на пресконференция на местната левица, посветена на..

обновено на 21.03.19 в 16:24
Петър Чолаков

Обединена традиционна десница е невъзможна за вота на 26 май

В програма "Точно днес" още от акуалните въпроси, защото освен че има нова ЦИК, има и нов предизборен съюз - ГЕРБ и СДС.  Как ще бъде преодоляна асимилацията на дясното, ще се мотивират ли от БСП за победа на 26 май след избора на Елена Йончева за..

публикувано на 21.03.19 в 10:14

Вилата на Евлоги Георгиев в Карлово е аварийно укрепена

Приключи аварийното укрепване на вилата на най-големия български дарител Евлоги Георгиев в Карлово .  120-годишната сграда е общинска собственост, но дълги години се рушеше. Тя се намира в непосредствена близост до вълнената фабрика, дарена от..

публикувано на 21.03.19 в 08:23

Великобритания може да напусне ЕС още на 23 май

Кризите у нас и в ЕС коментира политологът Владимир Шопов. За парламента той припомни, че през последните 15 години е с най-ниско доверие. Това, което се случва през последните месеци не дава основани за промяна на нагласата на хората...

публикувано на 20.03.19 в 17:09

Всеки случай е индивидуален, апокалипсис с пенсиите няма

На този етап става въпрос само за хипотези. Нито една пенсия от началото на годината все още не е отпусната, за да могат да се правят преценки как ще действат новите правила. Това по никакъв начин не касае и получаващите досега пенсии, а само тези,..

публикувано на 20.03.19 в 10:30

Доставили са ни по-нисък клас изолация, ще я сменим

Доставеният материал за санирането на ясла "Детски смях" е различен от поръчания, с който е трябвало да се направи топлоизолацията. Разминаването е в изискуемия клас. Това заяви за Радио Пловдив Вакрил Запрянов от фирмата изпълнител на обновяването на..

обновено на 19.03.19 в 17:16