РЕКЛАМА

Повече инвестиции в плановете за действия против тероризма

Тъй като все още няма яснота кой точно е извършил атентата, какви са били неговите подбуди, дали това е човек, който е радикализиран от Ислямска държава или нещо друго стои зад това, ние можем много да разсъждаваме, но яснота наистина ще има, когато..

публикувано на 23.03.17 в 11:20

Любители-джихадисти сеят паника и терор

Не можем да живеем във вечен страх. Въпреки че свикнахме някакси с терористичните актове, трябва да се борим докрай с тях. Трудно е обаче действията на терористите да бъдат  предвидени, особено напоследък, още повече, че открай време, още когато..

публикувано на 23.03.17 в 10:44

Карантина за контактните с болните и ... за антиваксиналните движения

Поредното изпитание за здравето и обществените системи, които го контролират  е с име "морбили".  Центърът на заразата е Пловдив и села от областта. Едно от тях е Златитрап. Задачата на момента - да се овладее заразата, а цялото уравнение е с повече..

публикувано на 22.03.17 в 12:50

Животновъдите не вярват, че "гъските са изяли субсидиите" им

Животновъдите излизат на национален протест днес в 11 часа пред земеделското министерство в столицата. Те искат да си получат веднага забавените плащания за 2016 година – това са неизплатени субсидии по директните мерки от Програмата за развитие..

публикувано на 22.03.17 в 09:45

Ердоган няма да пусне мигрантите към Европа

Не вярвам президентът Реджеп Ердоган да пусне мигрантите, които са в Турция към Европа. Подобни заплахи имат ефект за вътрешна консумация, пред турското общество, а не толкоза пред европейското, коментира пред Радио Пловдив бившият директор на НРС Димо..

публикувано на 21.03.17 в 15:53

Безпрецедентно ниска безработица в Пловдив

Само преди няколко години смятахме за абстрактни твърденията на икономистите, че Пловдив и областта ще търси работна ръка от други региони, тъй като тя няма да достига тук. Последните данни от Регионалната служба по заетостта потвърждават тази..

обновено на 21.03.17 в 13:29

Единствената ефективна мярка срещу морбили - имунизация

Обезпокоително е, че поне на пръв поглед няма връзка между болните. Което означава, че хората могат да се заразят в различни краища на Пловдив и областта. Затова е необходимо много сериозно епидемиологично проучване и предприемане на мерки...

обновено на 21.03.17 в 13:29

Две семейства пазят поминъка на доспатското село Црънча

Две семейства са последните тютюнопроизводители от доспатското село Црънча. Липсата на поминък е принудило хората от селото да се изнесат в чужбина. Най-много има в Англия, Холандия, Испания, Германия, Гърция, има и седем семейства в Америка...

публикувано на 21.03.17 в 11:33

Врагът на Турция се търси в Европа

Мехмед Юмер е главен редактор на в. „Седмичен обзор”, който е единстненият двуезичен вестник у нас. Изданието е приемник на в. „Заман-България”, който спря да излиза през лятото на миналата година. За Радио Пловдив Мехмед Юмер коментира..

публикувано на 20.03.17 в 17:17

Режисьорът Никола Стоянов "Извън протокола"

Спектакълът „Великденско вино” бе посрещнат с много аплаузи от пловдивската публика. Режисьорът Никола Стоянов е  само на 28 годинии, но имаше смелостта да постави пиесата на Константин Илиев. Това се случи благодарение на директора на..

публикувано на 20.03.17 в 13:22