РЕКЛАМА

На висок пост политиците са самотни, тогава показват характер

Доц. Костадин Грозев е американист, преподавател по съвременна история в СУ "Св. Климент Охридски".  Уникалното събиране във времето на президентските избори в България и САЩ ни даде основание да съберем разговора с него "две в едно" - за двамата..

публикувано на 20.01.17 в 11:05

Проблемът на "фалшивите" новини е, че са възможни новини

Да заложим на свободата в "битката" с фалшивите новини, за която много се говори напоследък. За това се обяви Димитър Ганчев - секретар на българското "Интернет общество".  Според него това, че се появяват публикации или цели сайтове, които пишат..

публикувано на 20.01.17 в 10:38

„Имате още само седмица“ е фалстарт на отношенията с НС

Румен Радев повтори тезите си от времето на предизборната кампания за външната политика. Той обаче не повтори виждането си за сваляне на санкциите на ЕС срещу Русия. Това обаче нищо не значи, може да е искал да е умерен. Това може и да е знак, че няма..

публикувано на 19.01.17 в 15:53

Многото очаквания към Радев са лошо начало за него

С много очаквания беше натоварен новоизбраният президент Румен Радев. Практически обаче това е невъзможно, коментира пред Радио Пловдив ПР- експертът Нидал Алгафари.  Според него абсурдно е да се твърди, че може да има промяна във външната..

публикувано на 19.01.17 в 15:46

Сложен е прокурорският път

Прокурорите Румен Боев  и Михаил Кожарев, както и  следователят Румен Георгиев бяха избрани от  Висшия съдебен съвет, за да участват в междуведомствена работна група, която да анализира препоръките на петимата европейски прокурори. Работната..

публикувано на 19.01.17 в 14:58
Александър Маринов

Радев няма да се огъне на натиск и внушения

Не очаквам изненади от Румен Радев.  Очаквам той да осъществява последователно програмата, с която спечели изборите. Това е една програма, която предполага съществена промяна не само във функционирането на президентската институция, а с..

публикувано на 19.01.17 в 11:10

Можем да се надяваме, че Румен Радев ще има разумно поведение

Без съмнение предстои промяна.  Но нека първо да отбележа, че свършва мандатът на един изключително достоен български президент, който обаче, по стара българска традиция, е изпратен по един недостоен начин от голяма част от политиците и медиите...

публикувано на 19.01.17 в 10:41

Санират само 24 сгради в Пловдив

Как Пловдив се вписва в Националната програма за енергийна ефективност и ще се усети ли увеличения финансов ресурс на 2 милиарда лева в града под тепетата? По темата разговоряме с Тодор Тодоров, шеф на дирекцията за обществени поръчки в Община..

публикувано на 19.01.17 в 10:04

Май с Гърция сме в различни Европейски съюзи

  Още през миналата година обявихме нашите контрамерки срещу блокадите на граничните пунктове, които правят гръцките фермери , каза по Радио Пловдив Миролюб Столарски от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт. Столарски припомни, че..

публикувано на 18.01.17 в 15:54

Плевнелиев не стана "политическо прокси", ще успее ли Радев?

Плевнелиев съдейства за подобряване на имиджа на страната, държеше разумно на международната сцена, имаше добър и труден мандат- коментира политологът Димитър Аврамов. Направи и някои комуникационни грешки, но те са пренебрежими на фона на това,..

публикувано на 18.01.17 в 15:42