РЕКЛАМА

През 2021 НСИ ще брои и бежанците

Областни управители и кметове взеха участие в първата регионална среща за Южна България, организирана от Националния статистически институт във връзка със стартиралата подготовка за преброяване на населението и жилищния фонд пред 2021 г...

публикувано на 13.07.18 в 17:04

Ако чумата стигне до фермите, ще изгубим животновъдството

Напрежението сред фермерите, които отглеждат кози и овце, ескалира заради чумата в Ямболско по дребния рогат добитък и приложените крайни мерки за унищожаването му. Огнищата се появиха в края на юни и то за първи път у нас и на територията на ЕС...

обновено на 13.07.18 в 15:56
Ваня Нушева-Кашукеева

Наблюдава се пасивност за противодействие на корупцията

Корупцията в полезрението на българина - или как у нас сме готови да противодействаме на корупционните практики, говорим с  Ваня Нушева . Тя коментира резултатите от национално проучване на асоциация "Прозрачност без граници". Ваня Нушева каза, че и..

публикувано на 13.07.18 в 09:58
Любомир Дацов

Ще ускорим финансовите реформи, Европа го изисква от нас

България може да се присъедини към чакалнята за еврозоната и механизма за тясно сътрудничество в рамките на около година. Това стана ясно след заседанието на Еврогрупата.  Механизмът за тясно сътрудничество е начинът, по който страните извън..

публикувано на 13.07.18 в 09:44

Безплатни прегледи за риск от исхемичен инсулт в Пловдив

Прегледите се организират от Ротари клуб Пловдив Филипопол и УМБАЛ “Еврохоспитал Пловдив“ и са част от проекта за превенция на исхемичния инсулт „No Stroke Bulgaria“. В България годишно умират над 20 000 човека, покосени от исхемичен мозъчен..

обновено на 13.07.18 в 09:37

Интеграционните добавки са ценни за възрастните и самотни хора

Парламентът прие окончателно промените в Закона за интеграция на хората с увреждания, свързани с интеграционните добавки. Поправките бяха наложителни, заради отмененото от Върховния административен съд уеднаквяване на размера на добавките на хората с..

публикувано на 12.07.18 в 16:35

Да станеш на 104 години и да си богат със здраве, хоби и род

Александър Николов от Пловдив днес навършва 104 години. Роден в град Неготино до Вардар в Македония, той идва с майка си и братята си в България през 1918 година. Живял е в Карнобат, Бургас, София. Учил и работил през целия си живот...

обновено на 12.07.18 в 12:49

Мястото ни е в "А" отбора на ЕС, а да не се самозаписваме в "Б" тима

В Брюксел се събират министрите на финансите  на страните от валутния съюз, които би трябвало да разгледат писмото от България, с което страната обяви желанието си да се присъедини към валутния механизъм ERM II и към банковия съюз. В дискусията за..

публикувано на 12.07.18 в 10:23

Законът за горивата няма да постигне целта си

Не подкрепям поправките в Закона за горивата и в неговата цялост не по политически, а - по професионални причини, заяви Георги Търновалийски – член на бюджетаната комисия в Парламента  и на Комисията за борба с контрабандата, оглавявана от Емил..

публикувано на 11.07.18 в 16:29
Християн Митев

В коалицията продължаваме да си говорим

Не сме против да има такъв закон, но не приемаме лицензионния режим, който се въвежда с него.  Това каза по Радио Пловдив депутатът от "Обединени патриоти" Християн Митев за днешното гласуване в парламента на Закона за горивата. Митев подчерта, че той и..

публикувано на 11.07.18 в 15:54