Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17-годишната Росица Джовлекова се нуждае от подкрепата на "Българската Коледа"

Снимка: bgkoleda.bg

Години наред 17-годишната Росица Джовлекова от Девин е подпомагана от благотворителната инициатива „Българската Коледа“. Благодарение на милосърдието на хиляди хора и денонощната грижа на майка й Росица Маджарова, детето, което е с ДЦП и придружаващи заболявания почти целогодишно е на комплексно лечение в санаториума в Момин проход.

Роси се ражда здрава и прохожда. Разболява се и след настъпили усложнения от 2-годишна сяда в инвалидна количка. От тогава до днес, вече 15 години, битката с болестите продължава. 250 дни от годината момиченцето е на комплексно лечение в санаториума в Момин проход:Това е свързано със страшно много средства, труд, грижи. Всичко опира до пари. Единствено „Българската Коледа“ ни подпомага. Други институции са ни отказвали. /…/ Тя е много тежко увредена, но изглежда добре, защото добре се грижа за нея. Има щастливо излъчване.

Благодарение на грижите на майка й, медицинските екипи и рехабилитационните процедури, Роси вече е успяла да си възвърне емоциите и да държи главата си изправена.

Ние не се отказваме. Тя догодина ще навърши 18 години. Ще останем на едната мизерна пенсия от 138 лева и няма да мога да й купя памперсите, а тя се нуждае от специални диети, грижи, лекарства. Пенсията няма да ни е достатъчна. Тя трябва да се лекува. Имам нужда от Вашата подкрепа, каза още майката на Роси.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!