Семейството на 9-годишния Кристо Танев разчита на "Българската Коледа" за терапии в барокамера

Кристо Танев от Пловдив е на 9 години и е с диагноза "аутизъм". Състоянието му не позволява да ходи на училище. За него,  в дома им,  се грижат майка му Ирина Ирибозова и възрастните ѝ родители. Сред малкото варианти за социализацията на момчето  са..

публикувано на 25.12.17 в 18:59

Малкият Никола разчита на "Българската Коледа" за средства, за да си набави недостигащия му хормон на растежа

6-годишният Никола Велчев от Варна страда от недостиг на хормона на растежа и изостава в ръста си. Вече втора година семейството на Ники получава помощ за лекарства и терапия от Българската Коледа.  Майката Севда Велчева сподели, че семейството..

публикувано на 22.12.17 в 16:23

Националната кардиологична болница получава нова апаратура чрез "Българската Коледа"

Със средства, набрани чрез благотворителната инициатива "Българската Коледа", за детската реанимация в Националната кардидологична болница е закупен мобилен ултразвуков апарат за неонатална и педиатрична ехография.   Апаратът изследва деформациите..

публикувано на 21.12.17 в 12:00

УМЛАБ „Д-р Георги Странски“ получи три модерни апарата от "Българската Коледа"

От „Българската Коледа“ тази година в УМЛАБ „Д-р Георги Странски“ получиха три изключително необходими съвременни апарата. Модерната апаратура е за Клиниката по детски болести, Клиниката по неонатология и Клиниката по неврохирургия. Проф...

публикувано на 20.12.17 в 10:47

11-годишният Цветан от врачанското село Манастирище е едно от децата на "Българската Коледа"

Една от целите на благотворителната инициатива "Българската Коледа" е да допринесе за по-ефектвната грижа за болните деца, както и за повишаване на интеграцията и социализацията им. Положителен пример за значимостта на тази цел е историята на..

публикувано на 19.12.17 в 16:42

Божидара е напълно здрава благодарение на апаратурата, закупена със средства от "Българската Коледа"

Божидара от София е сред първите деца, подпомогнати от "Българската Коледа". Тя е напълно здрава благодарение на съвременната апаратура, закупена със средства от инициативата. Пожелавам на всички деца да са здрави и щастливи, усмихнати..

публикувано на 18.12.17 в 14:45

"Българската Коледа" и добрите сърца на хората, които я подкрепят, помагат на Божидар и Мартин Накови от с. Хърлец

Близнаците Божидар и Мартин Накови   - на две години и половина от козлодуйското село Хърлец, се нуждаят от рехабилитация, защото по рождение страдат от детска церебрална парализа. Семейството им не се е отказало от трудната битка за достойното..

публикувано на 17.12.17 в 14:39

"Българската Коледа" помага на 18-годишно момче с детска церебрална парализа

Христо Иванов от Пловдив е на 18 години и страда от детска церебрална парализа. Той посещава Центъра за специална образователна подкрепа в града, но са му необходими и допълнителни занимания с логопед, защото се затруднява да говори...

публикувано на 15.12.17 в 16:28

10-годишният Константин от свиленградското село Капитан Андреево се нуждае от подкрепа

10-годишният Константин от свиленградското село Капитан Андреево има нужда от подкрепа. Баща му се грижи сам за него. Момчето се нуждае от средства за допълнително лечение. Той е аутист, не може да говори, но всичко усеща и изразява своите чувства. За..

публикувано на 15.12.17 в 11:42

Нова техника получиха от "Българската Коледа" детските отделения на Ловешката болница

Многопрофилната болница в Ловеч е получила от инициативата „Българската Коледа“ инфузионна помпа и апарат за функционално измерване на дишането, които са били изключително необходими на лечебното заведение.  Началникът на детското отделение д-р...

публикувано на 14.12.17 в 17:40