Над 2,5 млн. лв. са били събрани по инициативата "Българската Коледа" в кампания 2016-2017

До момента в администрацията на президента са постъпили 170 заявления за подпомагане на деца с пари от инициативата "Българската Коледа". Двайсет лечебни заведения са подали заявления за купуване на медицинска апаратура. Над 2 и половина милиона..

публикувано на 17.01.17 в 17:32

Двайсетина деца, растящи на плевенска улица “Гълъбец“, заедно събраха пари за "Българската Коледа"

Над 2 милиона лева са събрани тази година за „Българската Коледа“. Отново нуждаещи се деца получават  подкрепата на хиляди хора. Сега ще ви разкажем за част от тази помощ. Дариха я  двайсетина деца от  една плевенска улица - лица “Гълъбец“. Те са на..

публикувано на 31.12.16 в 09:27

9-годишната Кадер Реджеб от с. Маслиново е едно от децата на "Българската Коледа"

9 годишната Кадер Реджеб  от хасковското село Маслиново е едно от децата, на които помага "Българската Коледа".  Кадер е с диагноза детска церебрална парализа и вече четвърта година получава средства за рехабилитация, която подобрява развитието и...

публикувано на 30.12.16 в 19:15

Националната кардиологична болница ще обследва сърдечни проблеми при децата неинвазивно с нов апарат

Националната кардиологична болница е сред лечебните заведения, получили нова апаратура в рамките на кампанията „Българската Коледа“. Тазгодишното дарение представлява допълнение към получената през 2015 година апаратура. Тогава клиниката по детска..

публикувано на 30.12.16 в 13:16

АГ болница "Шейново" получи мобилен ултразвуков апарат от "Българската Коледа"

Неонатологичното отделение към Втора специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Шейново“ в София получи нова апаратура в рамките на кампанията "Българската Коледа". Дарението представлява мобилен ултразвуков апарат. Мобилният..

публикувано на 29.12.16 в 16:15

АГ болница "Майчин дом" отново ще кандидатства за апаратура в рамките на "Българската коледа“

Университетската акушеро-гинекологична болница "Майчин дом" е сред лечебните заведения, получили нова апаратура в рамките на кампанията „Българската коледа“. Репортерът Еленица Маринова разказва за дарението. Клиниката по неонатология към..

публикувано на 29.12.16 в 12:43

Варненските деца ще бъдат лекувани с апаратура, дарена от "Българската Коледа"

През отиващата си година детската клиника в университетската болница "Света Марина" във Варна получи от инициативата "Българската Коледа" апаратура за обдишване, която е особено важна за лечението на децата.  През годините болницата и детската клиника в..

публикувано на 28.12.16 в 12:18

Дамян, диагностициран с "аутизъм", разчита на "Българската Коледа" за да продължи заниманията си с логопед

Седемгодишният Дамян Димитров от Габрово е с диагноза "аутизъм". Детето е родено нормално, след доносена бременност и нищо в развитието му не e подсказвало, че е различен. Сривът настъпил след като навършил 3 години. Момченцето станало меланхолично,..

публикувано на 27.12.16 в 15:44

Бургаската болница получи ценна апаратура за лечение на най-малките

За четвърти пореден път отделението по неонатология в болницата в Бургас получи скъпа апаратура като дарение от кампанията „Българската Коледа“. С новата техника в отделението ще се подобри диагностиката и лечението на новородени бебета, които изискват..

публикувано на 27.12.16 в 10:00

Емануел Спасов от София - едно от децата на "Българската Коледа"

Емануел Спасов от София е едно от децата, които гледат с надежда към благотворителната инициатива "Българската Коледа". Кандидатства за първи път за периода 2015/2016 година. Родителите на Емануел използват средствата за неговата рехабилитация  в..

публикувано на 26.12.16 в 15:21