Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима загинаха при тежка катастрофа във Врачанско

| обновено на 25.12.17 в 16:33

Петима души, сред които момиче и момче на 18 години, загинаха при тежка катастрофа между врачанските села Борован и Девене. Причината за тежкия инцидент, случил се минути преди 12.00 часа днес, е спукана гума на едната кола, заради която водачът загубил контрол. Вследствие на това превозното средство застанало перпендикулярно на шосето, в този момент в колата се ударил друг автомобил, движещ се в насрещното платно. В първата кола са били общо четирима души, сред които тричленно семейство. Трима от тях са загинали на място, а един е починал в болницата. В другата кола са били двама души - майка и син. При удара жената е загинала на място, а мъжът е в болницата във Враца без опасност за живота.

Заради тежкият инцидент пътят в района на катастрофата е затворен часове наред. Огледите продължават на място от полиция и следователи.

Сред загиналите има жители на Враца, Козлодуй и Етрополе. По случая е образувано досъдебно производство.

Общо осем души са загинали при пътни инциденти в страната в навечерието на Коледа, съобщиха от КАТ преди инцидента във Врачанско. 

Трима души са пострадали при катастрофа между пловдивските села Стряма и Калековец. Заради инцидента автомобилите, които пътуват от Раковски за Пловдив, се отбиват при пътен възел Чекерица към магистралата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени