Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициативна група издигна кандидатурата на Владимир Путин за президент

| обновено на 27.12.17 в 03:18
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Инициативна група гласува за издигането на кандидатурата на сегашния руски президент Владимир Путин на изборите за държавен глава догодина. В групата влизат над 600 души, сред които политици и хора от различни професии, като за участие в нея не бяха поставени никакви ограничения. Решението за издигането на Путин беше прието бързо и под аплодисментите на присъстващите. 

Депутатът от руската Дума Антон Гета, който също беше на събранието, каза:
Мисля, че всеки, който притежава здрав смисъл, даже тези кандидати, които се обявиха против нашия лидер, ако са за развитие на страната, те също ще сложат тайно чертичка за Владимир Владимирович Путин. 

Виктор Володацкий – депутат от управляващата партия "Единна Русия", заяви:
Днес и в близко бъдеще националният лидер няма алтернатива, защото той единствен успя да постигне светът да е двуполюсен, а не еднополюсен, какъвто се опитва да построи Америка. Той превърна Русия в мощна и силна държава.

Композиторът Игор Матвиенко обясни своите причини да се включи: 
Смятам, че за последните 50 години, може би дори и повече, това е най-добрият президент, който страната ни е имала. Ето защо винаги ходя и ще ходя да гласувам за него, ако той се кандидатира пак. 

И още едно мнение – то е на режисьора Владимир Хотиненко:

В Америка може и да изберат някой случаен човек и системата пак ще работи. При нас не е така. В Русия е необходим лидер.

Сред спортните знаменитости, присъствали на събитието, беше Ирина Слуцкая – световна и европейска шампионка по фигурно пързаляне. Тя каза:

Това, което прави нашият лидер, ми е близко е понятно, и ти разбираш, че именно този човек е готов още един срок да ръководи нашата страна и да води правилна политика.


Самият Владимир Путин не е могъл да присъства на събитието в Москва заради натоварения си график, заявиха от Кремъл. Очаква се обаче той лично да внесе необходимите документи в ЦИК.

Преди около две седмици по време на годишната си пресконференция той обяви, че ще се кандидатира на президентския вот през март 2018 година като независим. Този ход укрепва неговия имидж като "баща на нацията", а не като партийна политическа фигура, коментира Ройтерс.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна