Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До момента от МВР отричат да е намерена жената, издирвана за петорното убийство

Тяло на простреляна жена е открито близо до Нови Искър

| обновено на 03.01.18 в 12:16
Снимка: БГНЕС

Тяло на простреляна жена е открито близо до Нови Искър през тази нощ. Предполага се, че тялото е на издирваната заради петорното убийство - 44-годишна Кети Николова. Информацията беше потвърдена пред "Хоризонт" от два източника. До момента от МВР отричат жената да е намерена. Открит е и изоставен джип.

Два огледа се извършват в момента в Нови Искър. Единият е в къщата, където вчера бяха намерени убити петима души. Другият оглед е в боровата гора над Нови Искър, където е открит джипът, който беше обявен за издирване. Близо до него, по непотвърдена информация, е намерено и тялото на 44-годишната Кети Николова. Жената беше обявена за издирване още вчера от МВР. Тя беше единствената липсваща от къщата, в която бяха открити застреляни почти всичките ѝ роднини и близки. По информация на "Хоризонт" жената е намерена в гората още през изминалата нощ. Тя също е била застреляна с един изстрел. От МВР не потвърждават тази информация. Тя обаче беше потвърдена за "Хоризонт" от два независими източника. 

От МВР не уточняват коя е водещата версия. Нито една от версиите не се изключва - нито тази за убийство и самоубийство, нито и версията за поръчково убийство. 

В момента на мястото на инцидента има засилено полицейско присъствие, като все още не се допускат хора в района. От МВР ще дадат повече подробности около инцидента най-рано в късните часове на днешния ден. 

Припомняме, че вчера в къща в Нови Искър бяха открити телата на цяло семейство. Все още не е намерен пистолетът, с който е застреляно семейството, съобщиха пред "Хоризонт" източници от МВР. Огледът на полицията е приключил около 4.00 часа сутринта. По-късно е започнал втори оглед, който трябва да се проведе в светлата част на деня. Все още не са ясни и мотивите за извършеното престъпление. Сигналът за петорното убийство е подаден вчера около 16:20 ч. от брата на застреляния мъж. Той е твърдял, че от 1-ви януари издирва семейството, което е било в къщата, за да празнува Нова година, и след като не е успял да установи връзка с хората по телефона, е извикал полиция. Пристигнали са на място полицаи и екипи на Спешна помощ. Те са открили общо 5 трупа, застреляни с малокалибрен пистолет, обясни снощи главният прокурор Сотир Цацаров.

Иззети са видеозаписи от камери на околни къщи и офиси. Продължава разследването и разпитите по случая. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени