Обучение в 16 нови професии са заявили училищата от област Велико Търново за следващата учебна година

Само едно учебно заведение в Горна Оряховица има предложение за дуална форма на обучение. Учениците на гимназията по електроника в града ще могат да усвояват професиите на приложен програмист и на електротехник в реална работна среда.

Две от училищата в областта са направили заявки в Регионалното управление на образованието за разкриване на специалността „Електронна търговия“. В Свищов искат въвеждане на обучение в направленията „Електрически инсталации“ и „Мебелно производство“. Училище в Стражица разработва професията „Спедиция, транспортна и складова логистика“.

Общо 12 училища в региона искат да привличат ученици с нови специалности.

Още от категорията
Сергей Скрипал

Няколко руснаци са замесени в опитите за убийство на Скрипал

Установена е самоличността на извършителите в случая "Скрипал". Няколко руснаци са замесени в опитите за убийство – съобщават британските медии.  Те се позовават на източник, запознат със следствието.  Руският двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха отровени с веществото "Новичок" през март, но по-късно се възстановиха.

публикувано на 19.07.18 в 12:15

Трима надзиратели от Варненския затвор са арестувани заради корупционни практики

Трима надзиратели от Варненския затвор са арестувани в сряда заради корупционни практики. До момента няма информация кои са задържаните. Повече информация по случая се очаква да даде окръжният прокурор на Варна на пресконференция в 12.30 часа.

публикувано на 19.07.18 в 12:11

„Журналистика за развитие“ - конкурс на Българската платформа за международно развитие

В ход е журналистически конкурс, който трябва да акцентира върху целите на ООН за развитие. Нарича се „Журналистика за развитие“ и се осъществява в рамките на проект „Граждански диалог“, а инициатори на този проект са Българската платформа за международно развитие, с финансовата подкрепа на ЕК. Платформата обединява 23 организации от..

публикувано на 19.07.18 в 12:04

Жители на село Шарково поискаха протестиращите пред стадото на Тодорка Петрова да се оттеглят

Протестиращите пред стадото на Тодорка Петрова да се оттеглят, поискаха жители на село Шарково. След обед в Болярово ще бъде проведено заседание на кризисния щаб, в което се очаква да участват министрите на земеделието и на вътрешните работи. Пред стадото на баба Дора вече шести ден денонощно дежурят група младежи. Кметът на селото Иван..

публикувано на 19.07.18 в 12:02

Денонощни проверки на суровини и храни от животински произход на ГКПП "Гюешево“ и "Олтоманци“

Денонощно се проверяват суровини и храни от животински произход на граничните пунктове "Гюешево“ (на границата с Македония) и на "Олтоманци“ (на границата със Сърбия). Това беше съобщено на заседание на областната епизоотична комисия в Кюстендил. Проверките се налагат заради констатирани в съседните държави случаи на заболели животни от африканска..

публикувано на 19.07.18 в 11:54

30 са работещите почивни бази за деца у нас

Дружеството „Ученически отдих и спорт“ ЕАД, чийто принципал е Министерството на образованието, се грижи за базите за ученически отдих и спорт. „Дружеството стопанисва около 160 бази, но в момента работят едва 30, като 19 от тях са на море, а 11 са на планина. Общият капацитет, с който разполагаме, е около 1900 на море и 700 на планина. 130..

публикувано на 19.07.18 в 11:37

В България безконтролната имиграция се смята за най-голямата заплаха за националната сигурност

Неправителствената организация "Европейски съвет за външна политика" оповести анализ, в който се подчертава, че България е една от седемте страни от Европейския съюз, в които безконтролната имиграция е смятана за най-голямата заплаха за националната сигурност. Българите се страхуват не просто от неспособността да бъде контролиран броят или типът на..

публикувано на 19.07.18 в 11:34