Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ван Дайк измъкна "Ливърпул" в дебюта си

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Върджил ван Дайк направи мечтан дебют за "Ливърпул", след като вкара победния гол за 2:1 срещу градския съперник "Евертън" в мач от третия кръг на турнира за купата на Футболната асоциация на Англия. "Манчестър Юнайтед" пък надви с 2:0" Дарби Каунти" в друг изтеглен мач от кръга.

Холандският национал, който само преди дни стана най-скъпият защитник в историята с трансфера си от "Саутхемптън" на стойност 75 милиона британски лири, вкара победния гол в 84-та минута. Алекс Окслейд-Чембърлейн центрира от ъглов удар, а Ван Дайк изпревари вратаря Джордан Пикфорд и се разписа за крайното 2:1, след като по-рано в мача беше пропуснал подобно положение със слаб удар.

"Ливърпул" поведе с гол на Джеймс Милнър от дузпа в 35-та минута, когато Мейсън Холгейт повали в наказателното поле на гостите Адам Лалана. "Евертън" изравни в 67-та с прецизен удар на Гюлфи Сигурдсон, но Ван Дайк даде изражение на доминацията на "червените" в самия край.

"Манчестър Юнайтед" се справи с "Дарби Каунти", макар и неочаквано трудно. "Червените дяволи поведоха шест минути преди края със свиреп удар от воле на Джеси Лингард, а Ромелу Лукаку оформи крайното 2:0 в добавеното време на срещата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна