Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп се окачестви като "стабилен гений" след обвиненията, че е умствено негоден за поста

Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп отхвърли твърденията, че е умствено негоден за поста. Подобни обвинения отправи  Майкъл Улф в книгата си "Огън и ярост: в Белия дом на Тръмп". 
В социалната мрежа туитър Тръмп написа, че е през целия си живот е бил психически стабилен и много умен. "От успешен бизнесмен, станах телевизионна звезда, а после президент на Съединените щати. Това, според мен, се смята не просто за умно, а за гениално. При това съм умствено стабилен гений!" подчертава Тръмп. 
 По-рано американският държавен секретар Рекс Тилърсън също защити психичното здраве Тръмп като заяви, че никога не се е съмнавял в умственото здраве на президента, а просто той не е типичен държавен глава. 
В книгата си Майкъл Улф твърди, че служители на Белия дом възприемат държавния глава като дете, което не слуша никого и търси моментално одобрение за действията си. 
Смятам, че интелектуално той е неспособен да бъде президент на Съединените щати. Не чете, не слуша, не проявява никакма любознателност. Интересува се единствено и само от нещата, които лично са му интересни и не проявява никакъв интерес към по-големите, глобални проблеми в света.
Десетки се наредиха на опашка снощи, за да си купят книгата на Улф, която веднага се превърна в бестселър. 
Скандалът около книгата засенчи конференцията на републиканците в Кемп Дейвид, където партията трябва да очертае приоритетите си за 2018-а. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна