Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Всички вестници отразяват убийството на 49-годишния бизнесмен Петър Христов, застрелян вчера пред офиса си в София.

Според "Телеграф" мотивът за покушението е отмъщение.

"Разстреляха благодетеля на Велико Търново", пише "Стандарт" и допълва, че сравняват убийството му с това на Илия Павлов и Емил Кюлев.

"Показен разстрел на близък до ГЕРБ бизнесмен върна мутренските времена" - това е водещото заглавие на "Сега". Въпреки цялото старание на управляващите да покажат, по време на Европредседателството, че страната ни е сигурна и стабилна, показният разстрел всъщност демонстрира завръщането на  мутренските времена, коментира вестникът.

"Снайперист покоси бизнесмен, разкрил бандата на Наглите", пише "Монитор". МВР проверява версията за разстрел заради сътрудничество на службите.

"Посрещаме Европа с ново убийство", жертвата е бизнесмен, приближен до ГЕРБ, пише на първа страница "Земя".

"Разстреляха показно близък на Цветанов", пише във водещото си заглавие "Дума". Твърди се, че той печели най-много обществени поръчки във Велико Търново, където и живее.

"24 часа" разказва, че убитият Петър Христов има 30 работещи фирми и печелел обществени поръчки за милиони. Вестниците съобщават и че президентът Румен Радев е извикал на разговор министъра на вътрешните работи заради зачестилите убийства и е обърнал внимание на необходимостта от усъвършенстване на модела на работа в борбата с престъпността.

"Яйцата поевтиняват", информира "24 часа". Миналата година те рязко поскъпнаха и регистрираха петгодишен рекорд след скандала с фипронила и след птичия грип.

Невръстните родилки са се увеличили двойно през последните три години, алармира "Монитор". Всеки месец у нас се изоставят 86 бебета. Данните са от болница "Майчин дом".

"12 болници пред фалит", съобщава "Стандарт". Най-малко 12 общински болници са застрашени от фалит заради натрупани дългове. Най-зле са здравните заведения в Омуртаг, Тутракан, Белоградчик, Димитровград, Гоце Делчев и Петрич.

Депутатът от БСП Елена Йончева е публикувала в профила си във Фейсбук снимка с поредните пропаднали участъци по границата ни с Турция, пише "Труд". По думите й, съборената мрежа е в района на Малко Търново.

"Правителството вкара парламента в поредния правен абсурд", пише "Сега". Управляващите от ГЕРБ ще гласуват със задна дата мораториум върху придобиване на държавни и общински имоти. Решението на Министерския съвет е от последния работен ден на парламента и така то останало за гласуване за януари.

Преди днешното заседание при президента на Консултативния съвет за национална сигурност, "Труд" помества анализ на журналиста Владимир Костов, озаглавен: "На терена на несигурността". В наше време, само на терена на динамиката и несигурността може да се изкове победа, защото сигурността днес може да си я представя само човек, който живее със затворени сетива за света, е тезата на автора.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна