Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" замина за Малта без Пиргов

Димитър Пиргов
Снимка: БГНЕС

Отборът на "Левски" пристигна на лагера в Малта без един от своите защитници - Димитър Пиргов, който не се включи и в първата тренировка на отбора за новата година. Защитникът най-вероятно ще разтрогне или ще бъде преотстъпен на друг отбор, като за момента основен фаворит за неговите права е носителят на купата на България - "Ботев" Пловдив.

В София да се подготвят останаха още Димитър Шейтанов и Станислав Иванов, които са юношески национали. Холмар Ейолфсон пък има ангажимент с националния отбор на Исландия и ще закъснее.

Групата на "Левски" за лагера в Малта включва 21 футболисти и само с един нов - Аймен Белаид. "Сините" обаче чакат трима нови до началото на контролите, като поне двама са чужденци без европейски паспорти. Те обаче ще могат да играят, след като Левски освободи Франсис Нар и Бабатунде Адениджи. Има голяма вероятност новите да минат и пробен период.

На лагера си в Малта "сините" ще изиграят четири или пет контроли, но програмата не е напълно наредена към днешна дата.

Група на "Левски": Божидар Митрев, Николай Кръстев, Мартин Д. Петков, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Роман Прохазка, Васил Панайотов, Аймен Белаид, Жерсон Кабрал, Жорди Гомес, Мартин П. Петков, Антони Белмонт, Габриел Обертан, Серджиу Буш, Илия Юруков, Антонио Вутов, Иван Горанов, Жуниор Мапуку, Нелуц Рошу, Ивайло Найденов и Томислав Папазов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна