Киев отхвърли обвинението на руски генерал, че има нещо общо с атаката с дронове срещу руски военни бази в Сирия

БГНЕС

Министерството на отбраната на Украйна опровергава твърдението, че украинската страна е съпричастна с нападенията с безпилотни апарати срещу руски военни бази в Сирия, предаде украинската информационна агенция УНИАН, като се позова на говорителката на ведомството Виктория Кушнир.

 Вчера началникът на управлението за безпилотни летателни апарати към руския генерален щаб Александър Новиков каза, че експлозивът за бомбите, използвани от дроновете не може да е самоделен и че той се произвежда в Украйна. Новиков допълни, че нападенията през нощта срещу 6 януари са първият случай, когато бунтовниците използват дронове срещу руските сили в Сирия.

От своя страна, президентът на Русия Владимир Путин окачестви нападението като провокация, която цели да разруши вече постигнати споразумения, предаде ТАСС. Путин бе категоричен, че "нито турски военни, нито турското ръководство или турската държава" имат някакво отношение към този инцидент.


Още от категорията

Партиите коментират отчета на президента Радев

Отчетът на президента по-скоро е бил отчет за управлението на правителството на Борисов, заяви Тома Биков от ГЕРБ: Само преди петнайсетина дни по време на Консултативния съвет за национална сигурност президентът аплодира ангажимента на правителството до 2024-та година да имаме постигнати 2 процента от брутния вътрешен продукт за отбрана. Сега..

публикувано на 24.01.18 в 13:21

Румен Радев: Българската външна политика трябва да се формира у нас и да се отстоява навън

Българската външна политика трябва да се формира у нас и да се отстоява навън, а не обратното. Тя трябва да печели приятели и партньори, а не врагове .  Това каза президентът Румен Радев по време на пресконференция за първата година, откакто той и Илияна Йотова встъпиха в длъжност като президент и вицепрезидент. Той припомни за..

обновено на 24.01.18 в 13:17

Илияна Йотова: Срещнах една разделена България и един обезверен народ

Срещнах една разделена България и един обезверен народ, в който чувството за справедливост остава за едните, но то от тях не се разбира, а тези, които имат най-голяма нужда, го нямат. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова на пресконференция за първата година от встъпването й в длъжност. Тя  отчете, че основната й цел през първата година на..

обновено на 24.01.18 в 13:17
Екатерина Захариева

Захариева: ЕК няма да отхвърли българската инициатива за среща на върха Турция-ЕС

Трябва по-просто да се обяснява как едно решение, което се взима от европейските институции, влияе върху ежедневния живот на хората. Това каза в интервю за предаването „12+3“ министърът на външните работи Екатерина Захариева по повод на борбата с фалшивите новини. Това е нещо, което ЕС успя да постигне за европейските граждани...

публикувано на 24.01.18 в 12:46

Борисов предлага освобождаване на Офелия Кънева като председател на ДАЗД

Премиерът Бойко Борисов внесе предложение до Министерския съвет за освобождаване на Офелия Кънева като председател на Държавната агенция за закрила на детето. Цитираните мотиви са непредприемането на адекватни мерки срещу насилието в дома за деца и младежи с увреждания „Хризантема“ в Габрово. Временно агенцията ще се оглавява от досегашния..

публикувано на 24.01.18 в 12:38
Румен Радев

Радев: Не може българският президент да научава от медиите за покана на чужд държавен глава

Няма война между институциите , има определени ценностни разминавания. Това каза президентът Румен Радев по време на пресконференция за първата година от встъпването му в длъжност. С парламента работим в рамките на законите. С премиера Борисов показахме, че можем да работим заедно и то ефективно. Но не приемам например български премиер и..

обновено на 24.01.18 в 11:50
Ангел Антонов

Юлиян Христов: По време на Българското председателство сътресения по върховете на службите няма да има

Началникът на Националната служба за охрана не е подавал рапорт за освобождаване, каза президентът Румен Радев по време на пресконференцията за първата година от встъпването си в длъжност в отговор на въпрос на БНР. Въпросът беше провокиран от публикации в медиите от вчера, в които се твърди, че шефът на НСО Ангел Антонов е подал оставка в..

публикувано на 24.01.18 в 11:27