Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Леонардо ди Каприо и Куентин Тарантино ще работят заедно по филм за Чарлз Менсън

Леонардо ди Каприо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Актьорът Леонардо ди Каприо и Куентин Тарантино ще работят отново заедно - този път върху новия филм на легендарния режисьор, посветен на зловещите убийства на "Семейство Менсън". Ди Каприо, който последно работи с Тарантино през 2012 г. по филма "Джанго без окови", е първото потвърдено участие в лентата, чието име все още не е известно.

По информация на интернет портала за кино новини "Дедлайн", в новия филм звездата ще се превъплъти в застаряващ актьор от комуната на световноизвестния сериен убиец Чарлз Менсън, който почина тази година. По непотвърденни данни, партньорката на ди Каприо от "Вълкът от Уолстрийт" Марго Роби пък е била поканена да изиграе Шарън Тейт - бременната актриса и съпруга на Роман Полански, която през 1969 г. става една от жертвите на "Семейството". Запитвания за участие са били отправени и към Том Круз и Брад Пит.

"Семейство Менсън" е псевдокомуна, ръководена от психопата Чарлз Менсън. В средата на 60-те години той започва да привлича група от последователи, повечето от които - млади жени с емоционални и психически проблеми, бунтарски настроени срещу родителите си и обществото като цяло. Голяма част от последователите му въобще били слабохарактерни, наивни и доверчиви хора, които той манипулирал с лекота. Той разрушавал техните задръжки и поставял под въпрос представите им за добро и зло.

През ноември миналата година Менсън почина на 83-годишна възраст, докато излежаваше доживотната си присъда в Калифорния.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна