Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тотнъм" удари с 4:0 "Евъртън", Кейн с два гола

Хари Кейн
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на "Тотнъм" разгроми състава на "Евертън" с 4:0 в мач от 23-ия кръг на английското футболно първенство. Така футболистите на Маурисио Почетино се изравниха по точки с четвъртия "Ливърпул", който днес приема лидера "Манчестър Сити". Хари Кейн вкара два гола, с което покачи сметката си на 98 в Премиър лийг, с което изпревари клубната легенда Теди Шерингам и се превърна в реализатор щ1 в историята на "Тотнъм" в надпреварата.
В 15-ата минута Хьон-Мин Сон засече добро центриране на Ериксен, но ударът му с глава премина над вратата. Седем минути след това Рууни вкара с глава, но попадението бе отменено поради засада.
В 26-ата минута Орие подаде към Сон, който засече на празна врата. До края на полувремето домакините продължиха да натискат своя противник, но без резултат.
Две минути след подновяването на игра Сон центрира към хари Кейн, който покачи на 2:0. От повторенията се видя, че Кейн бе в положение на засада, която обаче остана незабелязана от страничния рефер. В 52-ата минута Деле Али оставен непокрит стреля встрани от вратата.
В 58-ата минута изстрел на Сон срещна гредата, а минута по-късно Хари Кейн вкара и 98-ия си гол във Висшата лига, подобрявайки клубния рекорд на Шерингам.
В 81-ата минута Деле Али изведе с пета Кристиан Ериксен, който прати топката в мрежата на Пикфорд за крайното 4:0.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна