Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов представи приоритетите на българското европредседателство пред групата на ЕНП

Снимка: europarl.europa.eu

Министър-председателят Бойко Борисов представи пред групата на Европейската народна партия в Европейския парламент приоритетите на българското европредседателство. 
Членовете на парламентарната група поздравиха премиера за фокуса върху Западните Балкани и за действията, предприети лично от Борисов и от правителството в София за стимулиране на диалога между държавите. Според техните коментари, сигурността в този регион ще допринесе за сигурността и просперитета на целия континент. Премиерът Борисов благодари за подкрепата, която страната ни е срещнала от ЕНП и от институциите на ЕС при подготовката си за председателството, както и за даденото й доверие в първите дни след като пое председателството. 
Пред БНР евродепутатът Емил Радев от групата на ЕНП посочи кои са тежките теми, по които предстои страната ни да търси консенсус:
Трябва да решаваме такива важни проблеми като функциониране на Еврпейската прокуратура - един орган, на който се възлагат много надежди не само за борба с измамите с евросредства, измамите с ДДС, но и по-късно като започне да функционира, се възлагат надежди, че ще се даде и антотерористичната дейност в Европейската прокуратура. 
Като цяло се гледа с надежда на българското председателство  и ние имаме експертния капацитет да успеем да доведем повечето досиета до успешен край. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна