Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Валенсия" пропусна да се изравни по точки с "Атлетико" в Испания

"Валенсия"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Лас Палмас" победи гостуващия "Валенсия" с 2:1 в среща от 20-ия кръг на испанското футболно първенство. Домакините постигнаха първи успех под ръководството на новия си старши треньор Пако Хемес. Те прекъснаха серия от три поредни загуби в "Ла Лига" и с 14 точки се измъкнаха от дъното, като вече заемат 19-ата позиция. "Валенсия" претърпя трето поражение в последните си пет мача в шампионата и с 40 точки остана трети в подреждането, като пропусна възможността да се изравни с втория "Атлетико" (Мадрид), който има 43. Лидер е "Барселона" с 51.

Гостите стартираха по-добре и още в петата минута Санти Мина откри с глава след центриране на Начо Хил. Четвърт час по-късно Джонатан Виера изравни след асистенция на Джонатан Кайери, а седем минути след почивката Кайери вкара от дузпа за крайното 2:1 "Лас Палмас". Бранителят на гостите Габриел Паулиста беше изгонен в ситуацията с дузпата, след като получи жълт картон за играта си с ръка в наказателното поле, а веднага след това и втори жълт и червен картон заради бурното си оспорване на решението на главния рефер Хосе Мунера да посочи бялата точка.

"Валенсия" завърши мача с девет души, след като и другият централен защитник Рубен Весо получи втори жълт и червен картон в 87-ата минута, след като удари с лакът в лицето Кайери при борба за висока топка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени