Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП внася в прокуратурата пет сигнала за корупционни схеми с участието на представители на ГЕРБ

Снимка: Пресцентър БСП

БСП ще внесе утре в прокуратурата пет сигнала за корупционни схеми с участието на представители на партия ГЕРБ. Един от сигналите засяга действия на заместник-председателя на управляващата партия Цветан Цветанов в мандата му на вътрешен министър.

Повод за сигнала е изказване на бившия главен секретар на МВР Калин Георгиев за принос на Цветанов към залавянето на организираната престъпна група "Наглите", обяви депутатът от БСП Атанас Зафиров:

Калин Георгиев каза буквално следното: "Не съм го казал досега, но сега ще кажа, че благодарение на Цветан Цветанов хванахме "Наглите". И забележете: "Цветанов ме запозна с един човек, вътрешен за "Наглите", който ме запозна с друг човек". Ето защо ние питаме откъде, как, кога и при какви обстоятелства Цветан Цветанов, който по това време заема поста заместник министър-председател и министър на вътрешните работи и има - забележете, политически, а не оперативни функции и правомощия, познава лице, което е вътрешно за "Наглите".

Другите сигнали за корупция, които ще БСП ще внесе, са за действия на кметове от ГЕРБ в градовете Бургас, Шумен, Тетевен, Стамболийски и Септември. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени